Wilders: ‘Onbegrijpelijk dat ik vervolgd word’

© Novum DIRK HOL

Het Openbaar Ministerie (OM) in Nederland gaat PVV-leider Geert Wilders vervolgen wegens discriminatie. ‘Een onbegrijpelijk besluit’, zegt Wilders verontwaardigd.

‘Ik heb gezegd wat miljoenen mensen denken en vinden. Voor de tweede keer wil men blijkbaar afrekenen met iemand die de waarheid spreekt. Het is een gotspe dat ik me daarvoor voor de rechter moet verdedigen. Het OM zou zich bezig moeten houden met het vervolgen van jihadisten in plaats van mij’, zegt Wilders. ‘De PVV is de grootste in de peilingen. Dat bevalt de elite blijkbaar niet’, voegde hij er nog fijntjes aan toe.

Eerder deze maand werd Wilders in opdracht van het OM verhoord door de Rijksrecherche. Toen zei hij al dat hij niets terugneemt van de ‘minder Marokkanen’-uitlatingen die hij in maart deed, omdat hij vindt dat hij niets verkeerd heeft gezegd. Als het OM hem vervolgt, is dat ‘politiek gemotiveerd’, zei hij.

Wilders benadrukt altijd dat hij zich verzet tegen de ‘gewelddadige totalitaire ideologie - de islam - die dood en verderf zaait”. Hij vindt dat het voor hem als gekozen politicus zijn taak en zijn plicht is om de gevaren van onder meer de “massa-immigratie en de voortschrijdende islamisering” te benoemen. De PVV-leider zegt dat hij niet discrimineert en geen haat zaait of daartoe aanzet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen