© federale politie

Jongeren die dakloze doodsloegen geven zich aan

De drie mannen die een bedelaar doodsloegen in Brussel, hebben zich donderdag aangegeven na het opsporingsbericht van woensdag.

rdc

Het Brusselse gerecht verspreidde woensdag het bericht dat het op zoek was naar drie jongeren die op 6 december op de Brusselse Anspachlaan een dakloze in elkaar sloegen. De drie kregen het zaterdagochtend omstreeks 05.20 uur aan de stok met het slachtoffer, ter hoogte van het Star Casino. De Afrikaanse man sprak voorbijgangers aan en vroeg een sigaret of kleingeld. Om een nog onduidelijke reden escaleerde de ruzie, waarna de bedelaar rake klappen moest incasseren. De 32-jarige man overleed enkele dagen later in het ziekenhuis.

De jongeren hebben zich in de nacht van woensdag op donderdag aangegeven bij de politie. Dat zette de politie zelf op Twitter. Zeker twee van de drie verdachten wonen in de Brusselse periferie. Ze worden door de federale gerechtelijke politie ondervraagd. De onderzoeksrechter heeft 24 uur de tijd, tot vrijdag 1 uur, om hen aan te houden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER