© Photonews

1 / 3
thumbnail: null

B-elftal Barça vestigt clubrecord, Pocognoli zet strafschop om voor West Brom

Thomas Vermaelen heeft zich met Barcelona geplaatst voor de Spaanse bekerfinale. De Catalanen kwamen na de zware 7-0 in de heenwedstrijd niet meer in de problemen in de halve finale van de Copa del Rey: het B-elftal van coach Luis Enrique speelde 1-1 gelijk in en tegen Valencia. In de FA Cup plaatste West Bromwich zich voor de achtste finales , al had het daarvoor wel strafschoppen nodig tegen derdeklasser Peterborough United. Sébastien Pocognoli, die na 18 minuten inviel, scoorde de eerst penalty voor Bromwich. In het Duitse bekertoernooi plaatste Bayern München zich als laatste voor de halve finales. De Rekordmeister klopte tweedeklasser Bochum met 0-3. In de Franse beker klopte PSG dan weer Olympique Lyon met overtuigende 3-0 cijfers.

Jef Van Hoofstat

Barcelona, met Thomas Vermaelen 90 minuten tussen de lijnen, zag Alvaro Negredo vijf minuten voor rust nog wel op voorsprong komen, maar tot grote ongerustheid bij de kampioen leidde dat niet, gezien de uitslag van de heenwedstrijd. Op het uur mocht Zakaria Bakkali bij Valencia doelpuntenmaker Negredo komen vervangen.

De Rode Duivel zag hoe de Kameroense middenvelder Wilfrid Kaptoum vijf minuten voor tijd alsnog de gelijkmaker scoorde. Een doelpunt voor de geschiedenisboeken, want voor Barcelona betekent dat gelijkspel wél een clubrecord: het was de 29ste officiële wedstrijd op rij waarin de blaugrana niet verloren. Het vorige record werd in het seizoen 2010-2011 op 28 gebracht door het Barça van Pep Guardiola.

Uitslagen halve finales Copa del Rey:Valencia - Barcelona 1-1 (heen: 0-7)Donderdag:Celta Vigo - FC Sevilla (heen: 0-4)

Pocognoli met West Brom naar achtste finales FA Cup

West Bromwich Albion plaatste zich voor de achtste finales van de Engelse FA Cup. "The Baggies" hadden in de vierde ronde wel strafschoppen (4-3) nodig om zich te ontdoen van derdeklasser Peterborough United. Pocognoli, die na 18 minuten inviel, scoorde de eerst penalty voor Bromwich.

Nadat West Bromwich Albion in eigen stadion niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel, moest een replay uitsluitsel brengen. Ook op het veld van de Londense derdeklasser was er na 90 minuten geen winnaar (1-1). Taylor (55.) zette de 1-0 op het scorebord, maar Fletcher (71.) dwong met een knappe uithaal verlengingen af. Daarin kwam geen van beide ploegen tot scoren, strafschoppen moesten de beslissing brengen. Pocognoli nam zijn verantwoordelijkheid en miste zijn elfmeter niet. Uiteindelijk eindigde de strafschoppenreeks op 4-3. Op 20 februari spelen Pocognoli en co hun achtste finale op het veld van tweedeklasser Reading.

Uitslagen vierde ronde FA Cup:Dinsdag:West Ham - Liverpool 2-1 (n.v.)Woensdag:Peterborough United (III) - West Bromwich Albion 1-1 (n.v., penalty's: 3-4)

Samenstelling 1/8 finales:Chelsea - Manchester CityReading (D2) - West Bromwich AlbionWatford - Leeds United (D2)Shrewsbury Town (D3) - Manchester UnitedBlackburn Rovers (D2) - West Ham UnitedTottenham Hotspur - Crystal PalaceArsenal - Hull City (D2)Bournemouth - Everton

Lewandowski schiet Bayern naar halve finale

Bochum begon sterk aan de kwartfinale tegen Bayern München, maar naarmate de wedstrijd vorderde nam de Rekordmeister het commando over. Dat leidde vijf minuten voor rust tot de openingstreffer van Robert Lewandowski: de Poolse spits zette een fraaie combinatie op met Thomas Müller, en schoot via de binnenkant van de paal raak. Net voor rust werd de opdracht nog iets zwaarder voor de tweedeklasser, nadat verdediger Jan Simunek rood kreeg voor een fout op de doorgebroken Arjen Robben. Thomas Müller miste echter de daaruitvolgende strafschop.

In de tweede helft monopoliseerde Bayern het balbezit, maar tot grote kansen leidde dat niet. Na een uur zette Thiago Bayern na een mooie aanval wel op 2-0. Daarna waren er nog grote kansen voor onder meer Douglas Costa en Müller, maar een derde doelpunt viel pas in de 90ste minuut, nogmaals via Lewandowski.

Uitslagen kwartfinales DFB-Pokal:Dinsdag:Bayer Leverkusen - Werder Bremen 1-3Stuttgart - Borussia Dortmund 1-3Woensdag:Heidenheim (D3) - Hertha Berlijn 2-3Bochum (D2) - Bayern München 0-3

Loting halve finalesHertha Berlijn - Borussia DortmundBayern München - Werder BremenDe wedstrijden worden op dinsdag 19 en woensdag 20 april gespeeld. De finale vindt zaterdag 21 mei in het Olympiastadion in Berlijn plaats.

PSG blijft dromen van vier prijzen

In de achtste finales van de Coupe de France heeft PSG dan weer aartsrivaal Lyon geklopte met duidelijke 3-0 cijfers. Zlatan Ibrahimovic opende weliswaar pas net voor het uur de score, maar vier minuten later tekende hij al voor zijn tweede doelpunt van de avond. Edinson Cavani mocht een kwartier voor tijd de eindstand vastleggen.

PSG mag zo blijven dromen van de quadruple: de landstitel is al zo goed als binnen (met 24 punten voorsprong op dichtste achtervolger Monaco), op 23 april speelt het de finale van de Franse Ligabeker tegen Lille, en in de Champions League neemt het het in de achtste finales op tegen Chelsea.

Uitslagen 1/8ste finales Coupe de France:Dinsdag:Sochaux (II) - Monaco 2-1Granville (V) - Bourg en Bresse 01 (II) 1-0 (n.v.)Saint-Malo (IV) - GFC Ajaccio 1-2Woensdag:PSG - Olympique Lyon 3-0Troyes AC - St. Etienne 1-2 (n.v.)Bordeaux - Nantes 3-4 (n.v.)Sarre Union (IV) - FC Lorient 0-4Donderdag:Trelissac (IV) - Olympique Marseille 20u

Loting kwartfinalesSochaux (II) - NantesSaint-Etienne - Paris SGTrélissac (IV) of Marseille - Granville (V)Lorient - Gazélec AjaccioDe wedstrijden worden dinsdag 1 en woensdag 2 maart gespeeld. De finale vindt zaterdag 21 mei in het Stade de France in Parijs plaats.