Alexa Chung ontwerpt collectie voor Marks & Spencer

© M & S

De Britse it-girl gaat in zee met dat andere oer-Britse warenhuis, Marks & Spencer. Alexa Chung ontwerpt momenteel een kledinglijn die uit 31 stuks zal bestaan en de naam Archive by Alexa zal dragen. Verwacht wordt dat de collectie in april in de winkelrekken zal hangen.

flb

In het verleden uitte Alexa Chung zich meermaals als Marks & Spencer-fan. Zo werd heel de blogwereld vorig jaar nog wild toen ze een camelkleurige suède rok droeg van het merk. Toch een opvallende kledingkeuze voor een vrouw die op de eerste rij van alle grote modeshows mag gaan zitten, en een samenwerking kon dus niet uitblijven.

Hoe de collectie die uit 31 stuks zal bestaan er zal gaan uitzien, is nog niet bekend. Al kan via drie campagnebeelden die door Marks & Spencer al werden vrijgegeven hier en daar toch al een glimp worden opgevangen. Zo poseert Alexa in een hemd met ruches dat zo door iemand van de Britse koninklijke familie gedragen zou kunnen worden en zien we in een van de zwart-witfoto's een paar loafers opduiken. Ze dook dan ook het archief in van de keten op zoek naar op en top Britse klassiekers.

Marks & Spencer slaat hiermee dezelfde weg in als pakweg H&M, want de collectie met Alexa moet die eerste worden in een reeks van samenwerkingen met modeontwerpers, merken en mode-iconen onder de naam M&S &.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer