© Neel Vermeiren

Fietsen en wandelen langs krokussen aan traject van de dodendraad

Op zondag 6 maart wordt de eerste krokustocht georganiseerd: een wandeltocht en een fietstocht langs 24.000 bloeiende witte krokussen op het traject van de dodendraad in Wuustwezel/Zundert.

Langs het voormalige traject van de ‘dodendraad’, een elektrische grensafscheiding uit de Eerste Wereldoorlog, bloeien dit voorjaar 24.000 witte krokussen, over een lengte van 11,5 kilometer. Dit landkunstwerk van stichting Verhalis is tot stand gekomen met medewerking van de gemeente Wuustwezel en de gemeente Zundert, KWB, geocachers en scholieren.

De wandelroute loopt langs 2 kilometer krokussen en komt onder andere langs de uitkijktoren ‘de Klot’ en de reconstructie van de Dodendraad. Hier vertelt een gids over de geschiedenis van deze grensversperring uit de Groote Oorlog. De wandeling voert u ook door natuurgebied ‘de Maatjes’. Het is een nat gebied, dus u wordt aangeraden om laarzen mee te nemen. In de kantine van de Visclub is koffie en thee verkrijgbaar. Er is daar ook parkeergelegenheid.

De fietsroute loopt vrijwel langs het hele landkunstwerk van 24.000 witte krokussen. Soms echter steekt de sliert met witte krokussen het weiland of de akker in en komt u hem even later weer tegen in de berm van de weg. De tocht loopt voor een gedeelte over Nederlands grondgebied en komt ook langs uitkijktoren ‘de Klot’ en de reconstructie van de dodendraad. Halverwege de route is er verse koffie en thee te koop in de kantine van visclub ‘de Maatjes’. De wandeltocht en de fietstocht vertrekken ieder vanaf een ander punt!

De wandeltocht vertrekt ieder half uur, onder leiding van een gids, vanaf 12.00 uur. Vertrekken vanaf de kantine van visclub ‘de Maatjes’, adres: Hanneke Wiewau, Nieuwmoer. Vertrekken mogelijk tot 14.00 uur. Het is een wandelroute van 5 kilometer. Fietsers kunnen vertrekken vanaf 12 uur vanaf pannenkoekenhuis Jaislings Specials (voorheen het klooster), Wernhoutseweg 181-183, Wernhout (op de Belgisch-Nederlandse grens) De fietsroute is ongeveer 30 kilometer. Stichting Verhalis organiseert i.s.m. Toerisme Wuustwezel, VVV Zundert, KWB Wuustwezel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER