© BELGA

Judoka Dirk Van Tichelt wil als reekshoofd naar Rio

Dirk Van Tichelt staat met een zeventiende plaats op de olympische ranking middenin het peloton van rechtstreeks geselecteerden voor de Spelen in Rio. De judoka uit de klasse tot 73 kg hoeft zich dus geen zorgen te maken over de kwalificatie. Toch wil hij meer: Van Tichelt hoopt in Brazilië reekshoofd te zijn.

Dit weekend is Van Tichelt, de nummer 17 in zijn gewichtsklasse, aan de slag op het grandslamtoernooi in het Azerische Bakoe. Vervolgens verlegt hij zijn focus naar de prestigieuze IJF World Masters in het Mexicaanse Guadalajara (23-29 mei). In beide toernooien hoopt hij eremetaal te winnen.

“In Mexico zijn nog meer punten te verdienen dan op een grandslam en kan ik mij, mits een nieuwe medaille, in de top 8 van de wereld nestelen waardoor ik als reekshoofd naar de Spelen kan. Dat is belangrijk omdat je dan in de eerste ronde niet moet uitkomen tegen iemand uit die top 8 en op die manier kan groeien in het olympisch toernooi. Ik ga er dan ook alles aan doen om vanuit die comfortabele situatie aan de Spelen te kunnen beginnen”, legt hij uit.

De 31-jarige Van Tichelt nam al twee keer deel aan de Spelen. In 2008 werd hij vijfde in Peking, vier jaar later negende in Londen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Belgen op de Olympische Spelen