© gemeente rijkevorsel

Ludieke namen gezocht voor wijkpaadjes

In Rijkevorsel is een zestiental zogenaamde wijkwegjes die geen naam hebben. Een werkgroep heeft daarvoor een lijst opgesteld. De inwoners kunnen tot eind deze maand stemmen.

Ronny van den Ackerveken

De werkgroep heeft zowel ludieke als historische benamingen gekozen voor de paadjes. Op deze manier wil men het kinderlijke met het geschiedkundige samenbrengen. Een aantal paadjes is door de heemkundige kring al met een historische naam benoemd. Voor de ludieke benamingen wordt er gebruik gemaakt van oude spelletjes, rijmpjes en liedjes. Zo zijn er voorstellen voor een Dikke Berthapad, Pottekestaamppad of Koekebakkenvlaaienpad.

Het stemformulier met de volledige lijst staat op www.rijkevorsel.be. Er liggen ook formulieren aan de onthaalbalie van het gemeentehuis en in de hoofdbibliotheek. Iedere inwoner kan tot 31 mei maximaal twee benamingen kiezen op basis van kinderspelen en maximaal drie op basis van aftelrijmpjes of liedjes.

Leerlingen van het derde en vierde leerjaar krijgen deze maand de spelletjes en rijmpjes aangeleerd. De werkgroep bepaalt welk paadje welke naam krijgt en baseert zich daarvoor op de meest uitgebrachte stemmen. De gewonnen namen worden in het najaar bekendgemaakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER