© GMAX

Gemakkelijke winst voor Cappellen bij Berchem Sport

Cappellen won woensdagavond gemakkelijk en overtuigend de enige Antwerpse derby in derde B. Veel tegenstand ondervond het hierbij niet van een ronduit zwak Berchem.

HF

Na enkele kansen kon De Silva reeds na een kwartier spelen Cappellen op voorsprong koppen. Tussen twee verdedigers klom hij het hoogst op een voorzet van Boulaouali.

Berchem zocht naar voetballende oplossingen maar kreeg geen diepgang in het spel. Verder dan een afgeweken bal van Verstraeten kwam geel-zwart dan ook niet. Het was Cappellen dat nog voor de rust de voorsprong verdubbelde. Hairemans werd diep gestuurd door Boulaouali, omspeelde de doelman en trof van erg schuin raak.

Na de rust verbeterde het spelpeil er niet op. Berchem bleef in alle linies krasselen en ging verdedigend risico’s nemen. Het mocht zich gelukkig prijzen dat Da Silva op tegenaanval enkele opgelegde kansen miste.

Zo geraakte Berchem via Claessens toch nog aan een kansje, maar Geuens redde op de lijn. Vooral de ingevallen en snelle Enahoro bleek moeilijk af te stoppen. nadat hij eerst op de paal besloot, werd hij toch nog beloond met een doelpunt voor zijn goede invalbeurt, waarmee hij de eindstand op een niet eens overdreven 0-3 bracht.

Doelpunten: 16’ Da Silva 0-1, 43’ Hairemans 0-2, 88’ Enahoro 0-3,