‘Vermoorde bankdirecteur kreeg eerder al bedreigingen’

© belga

© belga

© belga

© belga

© rr

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De bankdirecteur die vrijdagavond in Wezet samen met zijn partner en een jongen van 9 jaar werd doodgeschoten, heeft een aantal maanden geleden bedreigingen gekregen van een ontevreden klant. Dat staat de lezen op de Waalse nieuwswebsite van Sud Presse.

lbo

Zes maanden geleden had Benoît P., bankdirecteur van een filiaal van BNP Parisbas Fortis in Ans, een zware aanvaring met een buitenlandse klant. De bankdirecteur heeft die klant toen in het bijzijn van iedereen aan de deur gezet, waarna die bedreigingen had geuit. Dat heeft een vriend van het koppel verklaard aan Sud Presse. Of die aanvaring en die bedreigingen iets met de drievoudige moord in Wezet te maken hebben, is onduidelijk, maar de speurders volgen momenteel wel de piste van een financieel geschil. Dat is zondag vernomen uit gerechtelijke bronnen.

Er zou sprake zijn van één enkele schutter, die schoot met een automatisch 9mm-pistool, maar er werden nog geen arrestaties verricht.

De speurders zijn intussen wel bezig met een analyse van een camera van een tankstation op enkele honderden meter van de woning van het koppel. In de straat zou ook een verdachte Mercedes zijn opgemerkt.

'Jongen op het verkeerde moment op de verkeerde plaats'

Benoît P. en zijn echtgenote Carol H., beiden 37 jaar, werden vrijdagavond doodgeschoten toen ze na een etentje met hun petekindje Esteban (9) weer thuis kwamen. Ook de negenjarige jongen werd geraakt door de kogels en stierf. De jongen had gevraagd om te mogen blijven slapen bij zijn meter. HEt zou de eerste keer zijn geweest dat hij dat deed. ‘Ze zijn afgeslacht’, zegt de vader Benoît aan Sud Presse. ‘Mijn zoon heeft een kogel in zijn nek en zijn hart gekregen. Carol werd geraakt door drie kogels in de rug en stierf op de operatietafel. De arme kleine Esteban was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats.’ De jongen van negen werd geraakt door één kogel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen