Liverpool neemt optie op de titel

© Peter Cziborra

In de Premier League heeft Liverpool vanmiddag geen steekje laten vallen op het veld van Norwich. Na een 2-3 zege slaan ze met de eindmeet in zicht een kloof met Chelsea.

bertschrijvers

The Reds konden niet beter beginnen aan de wedstrijd. Na 4 minuten kreeg Sterling ruimte om uit te halen, zijn harde schot was onhoudbaar voor doelman Ruddy. Kort daarna moest Ruddy zich al opnieuw omdraaien. Dit keer was Sterling de aangever, de onvermijdelijke Luis Suarez werkte koeltjes af. Norwich stond bijna meteen voor een onmogelijke opdracht.

Toch kwam Norwich daarna iets beter in de wedstrijd, en dat wierp zijn vruchten af. Simon Mignolet zag er niet goed uit op een hoge bal, Hooper was alert en kon de bal binnenwerken: 1-2, plots terug spanning in de wedstrijd. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de aansluitingstreffer, want na een verkeerde pass op het middenveld was het opnieuw sneltrein Raheem Sterling die kon scoren. Bij 1-3 leek de match helemaal gespeeld.

Norwich gaf de moed niet op en bleef voor de aanval kiezen. Door zwak verdedigen van Flanaghan kon Snodgrass vrij koppen en die aarzelde niet, staalhard voorbij Mignolet. Ook Ricky van Wolfswinkel kreeg nog een mooie kopkans, maar nu greep Mignolet wel goed in. Liverpool beefde nog tot het eindsignaal, maar het bleef overeind.

The Reds staan nu weer drie hard bevochten punten dichter bij de eerste titel sinds 1990. Dichtste concurrent Chelsea, dat gisteren verloor van Sunderland, staat inmiddels op 5 punten.Bekijk alle uitslagen en het klassement op de wedstrijdfiche van Sportwereld.be.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen