© ddle

© Patrick Hattori

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Mechelen stelt aannemer Botermarkt in gebreke

De stad Mechelen heeft de aannemer die de Botermarkt en de Bruul vernieuwt in gebreke gesteld. Vooral op de Botermarkt zijn de handelaars boos omdat hun plein ondertussen al vier maanden langer open ligt dan gepland.

Sven Van Haezendonck

Burgemeester Bart Somers (Open VLD) kondigde donderdag nog trots aan dat op de Botermarkt de ‘grootste boom ooit’ was geplant. De aankondiging zorgt voor zure oprispingen bij de middenstand op het plein. Zeker omdat de boom 5.307 euro heeft gekost. De onvrede is groot.

"Wat kunnen die bomen ons schelen? Gaat de burgemeester mijn loon betalen? Ik had hier een goed draaiende zaak opgebouwd, tot de Botermarkt een werf werd", zegt Liesbet Fannes van Café au Lait. Eind november moest het plein helemaal klaar zijn. Volgens de laatste berichten duren de werkzaamheden nog zo’n maand. “Ondertussen betaal ik mezelf al anderhalf jaar geen loon meer uit. Ik kom net uit de kosten", vertelt Fannes.

Probleem met tegels

Als wij burgemeester Bart Somers om een reactie vragen, verwijst hij door naar schepen van Openbare Werken Bart De Nijn (N-VA). “Hij is bevoegd voor het dossier”, klinkt het. Dan maar de schepen de hete kastanjes uit het vuur laten halen.Toch treft de stad volgens hem weinig schuld. “Integendeel. Onze ambtenaren hebben net op tijd gezien dat er een probleem was met de tegels. Ze kwamen los, ook al waren ze reeds gelegd”, vertelt De Nijn. Het probleem is nu opgelost. De stad heeft de aannemer in gebreke gesteld.

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER