© Stijn Wens

© Stijn Wens

© Stijn Wens

© Stijn Wens

© Stijn Wens

© Stijn Wens

© Google Maps

1 / 7
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Fietsen gekocht, de tocht kan beginnen

De bakfiets is al sinds ettelijke jaren een vertrouwd vervoersmiddel in het Antwerpse straatbeeld. Door de jaren heen heeft die ook al een grote evolutie doorgemaakt en tegenwoordig zie je ook steeds meer 'Bullitt-vrachtfietsen' rondrijden. “De Bullitt is de snelste transportfiets ter wereld”, vertelt Stijn Wens. “Deze fiets is lichter en sneller dan een standaardbakfiets. De Bullitt is gemaakt om zware vracht te vervoeren.” Wens is een grote fan en vertrok afgelopen zondag met vrienden naar Kopenhagen om er zelf een aan te schaffen. Vervolgens fietst hij er terug mee naar Antwerpen. Zijn tocht kan u hier op de voet volgen in deze blog.

JoRo

  • Datum: 20 juli
  • Vertrekplaats: Zaventem Luchthaven
  • Aankomstplek: Kopenhagen
  • Aantal afgelegde kilometers per fiets: 0 km

Zondag vlotte vlucht gehad naar het zonnige Kopenhagen, of zoals ze hier zeggen København. De goedkope en vlotte treinverbinding naar het centrum en de bus naar ons Air B&B-appartement sluit onze heenreis heel comfortabel af. Gastvrouw Sofie toonde ons vriendelijk haar gezellige appartementje op de bovenste verdieping van gebouw zoals ze je ze ook op de Antwerpse luchtbal veel aantreft. Er is een grote binnenkoer die enkel voor de bewoners bereikbaar is. Bewoners zitten hier gezellig te barbequen, kinderen fietsen rond of spelen een beetje basket, terwijl een oma haar was ophangt. Het ziet er allemaal heel gemoedelijk uit en de sfeer is gezet.

We trekken de stad in, een stad vol fietsers. Het vervoermiddel nummer één van Kopenhagen. Iedereen fietst hier, en er is plaats voor. Fietspaden van drie meter breed zijn geen hier geen uitzondering. Om ons lichaam alvast een beetje voor te bereiden op de zware inspanningen die ongetwijfeld zullen volgen de komende dagen nemen we een lichte en gezonde maaltijd in Cafe N. in de Blågårdsgade. Nele, de eigenares van de zaak maakte voor ons een gevarieerde vegetarische schotel. Later op avond lokten barbecue geuren van het terras van Kayakbarn aan de oever van een van de vele kanalen onze aandacht en aten we toch nog een stukje vlees met nog een echte Carlsberg erbij.

Altijd en overal fietsers in Kopenhagen

Bike Shopping

We hebben nog geen enkele kilometer van onze rit gereden omdat we nog geen fietsen hebben. Vroeg uit de veren dus, want vandaag is het shoppingdag. Eerste stop bij de Cikelbaditten, fiets 1 is gevonden. Na enkele testritten die ons met veel vertrouwen worden aangeboden, kiest Philip voor een knalrode Create C8, een sportieve fixiefiets met een achterwiel dat zowel mat een vaste pion als met een vrijloop tandwiel is uitgerust.

Bij Sega Cyckler botsen we een op zwarte sportieve stalen fiets van het huismerk precies op Greg’s maat, deze is uitgerust met een automatische 2-versnelling van Shimano. Terwijl de fietsen worden klaargemaakt voor de grote rit en uitgerust met extra bagagerekjes verkennen wij de stad met de huurfietsen die Sega Cyckler ons kosteloos heeft uitgeleend. We zien een prachtige stad die geniet van het warme aanhoudende zomerweer en nemen de Cycleslange, een nieuwe fietsbrug die twee delen van de stad dichter bij elkaar brengt.

Een badboot hebben ze hier ook, maar dan met een echte duiktoren voor de waaghalzen. Een zwembad in het kanaal. En terwijl het hier gewoon maandag is doen de Deense stedelingen op de ligweides langs de kanaaloever alsof het ook hier nationale feestdag is. We zoeken de schaduw op van het gigantische operagebouw om te bekomen van onze indrukken.

De Cykleslange, de perfecte en veilige fietsverbinding

Get the Bullitt

De avond valt en het is eindelijk zover, De Bullitt die we bij Larry vs Harry vanuit België bestelde is nu klaar om af te halen. Ik ben in de zevende hemel als ik mijn droomfiets in handen krijg. We halen ook onze andere fietsen op die nu helemaal tip-top zijn afgesteld. Na een laatste testrit door deze aangename stad maken we ons klaar voor nacht. Want morgen begint onze tocht naar huis. Eerste stop, Faxe.

Wordt vervolgd.

Het traject dat de heren met de fiets zullen afmalen:

Horeca

  • Vegetarisch restaurant Cafe N, Blågårdsgade 17, København
  • Kayakbarn (www.kayakbar.dk)
  • logeren in Nørrebro buurt

Fietsen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER