Direct naar artikelinhoud

Oranje gevangenispak in de ban door populaire serie

Gedetineerden in een gevangenis in de Amerikaanse staat Michigan moeten binnenkort hun oranje gevangenisuniform inruilen voor een zwart-wit gestreept exemplaar. Dat meldt de Washington Post.

Oranje gevangenispak in de ban door populaire serie

Sheriff William Federspiel van Saginaw County wil met het nieuwe uniform voorkomen dat gevangen er 'cool' uitzien. Hij nam zijn besluit na het zien van een jurylid dat geheel in het oranje gekleed in de rechtbank zat. Volgens Federspiel is het nieuwe uniform geen populair cultureel symbool, zoals het oranje tenue dat dreigde te worden. 'Het is niet cool om een gevangene te zijn in de gevangenis van Saginaw County'', aldus de sheriff.

Klachten
Federspiel verwacht niet dat alle uniformen voor het einde van het jaar zijn vervangen. Bovendien hebben sommige gevangenen al geklaagd.

Het volledig oranje jumpsuit is vooral populair door de succesvolle Amerikaanse tv-serie 'Orange is the New Black', over het leven in een vrouwengevangenis. De serie wordt uitgezonden door Netflix, dat films en series via internet aanbiedt.