1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Heraanleg kruispunt Ring start in oktober

Het Agentschap Wegen en Verkeer begint in oktober van dit jaar met de heraanleg van het kruispunt Ring (R16)-Mechelsesteenweg (N14) in Lier.

Chris Van Rompaey

"Na de heraanleg zal het doorgaande verkeer op de Ring door een tunnel onder de kruising met de Mechelsesteenweg rijden. Bovenop het tunneldak komt er een overzichtelijk kruispunt met verkeerslichten. Daar komt een extra bypass voor het rechts afslaand verkeer dat vanop de Ring via de Mechelsesteenweg stadinwaarts wil rijden. De site van Carrefour krijgt een extra in- en uitrit op de Ring", zegt woordvoerder Peter Bruyninckx.

"De aannemer zal de tunnel aanleggen op een verkeersvriendelijke manier. Hij boort eerst de zijwanden in de grond, legt er een betonnen dak op en begint daarop meteen het nieuwe kruispunt aan te leggen. Zodra dat kruispunt af is, wellicht in september 2015, wordt het in gebruik genomen. Pas daarna wordt de aarde onder het kruispunt weggegraven en wordt de tunnel afgewerkt. Eind 2016 moet alles klaar zijn."

Tijdens de bouw van de tunnel zal het verkeer van de Ring op twee tijdelijke wegen naast de bouwwerf rijden. AWV en de stad Lier organiseren op woensdag 3 september om 20u een infoavond voor bewoners en ondernemers uit de omgeving.

Chris VAN ROMPAEY
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER