© Stijn Wens

© Stijn Wens

© Stijn Wens

© Stijn Wens

© Stijn Wens

© Stijn Wens

© Stijn Wens

1 / 7
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Op de foto met de Bremer Stadsmuzikanten

Antwerpenaar Stijn Wens is een grote fan van de 'Bullitt', een moderne vrachtfiets. Wens vertrok op zondag 20 juli met twee vrienden naar Kopenhagen om er zelf een aan te schaffen. Vervolgens fietst het drietal met hun gloednieuwe fietsen terug naar Antwerpen. Na ongeveer een week fietsen hebben de heren het Duitse Bramsche bereikt. Hun tocht kan u hier op de voet volgen in deze blog.

JoRo

  • Vertrekplaats zo. 27/07: Hamburg (Dui.)
  • Aankomstplek ma. 28/07: Bramsche (Dui.)
  • Reeds afgelegde afstand: 635 km
  • Af te leggen afstand: 382 km

Demarrage

Het is zondag en onderweg naar Bremen komen we heel veel fietsers tegen. De fysieke inspanningen van de afgelopen dagen zijn goed voor onze conditie. We hangen met onze zwaar bepakte fietsen een tijdje in de wielen van een groepje wielrenners. Ze hadden ons niet gehoord en schrokken zich te pletter toen we plots over de Wereldbeker begonnen. De mannen kwamen onmiddellijk uit hun zadel en zetten een demarrage in. We moesten jammer genoeg erg snel lossen.

Wieltje zuigen bij de lokale racers

Nieuwe vriend

Een tijdje laten bereikten we het middelpunt van onze trip. Daarvoor zijn we speciaal gestopt om dit moment toch even te vieren. In Bremen maakten we zoals alle andere toeristen een foto bij het beeld van de stadsmuzikanten. Naast plaatselijke horeca was een wassalon het enige dat ook open was. Daar hebben we handig gebruik van gemaakt om de weinige kleren die we mee hebben toch even terug proper en fris in onze tassen te steken. 's Avonds ontmoeten we Tom, onze nieuwe reisgenoot die helemaal van Antwerpen is gekomen om samen met ons naar huis te fietsen. We slapen in een een prachtige en rustige familiecamping die jammer genoeg niet erg slim is uitgekozen zo naast de autostrade en de luchthaven en hoewel we allemaal oordoppen bij hebben doen we geen oog dicht.

Welkom Tom (rechts), onze nieuwe reisgenoot

Heerlijk ontbijt

Ondanks de slechte nachtrust slagen we er toch in om ook de volgende dag op schema te blijven en na 107 km fietsen Bramsche te bereken. We overnachten op een prachtige camping in het midden van de bossen, en morgenvroeg staat er weer een heerlijk Duits ontbijt op ons te wachten…

Wordt vervolgd.

Het traject dat de heren met de fiets hebben afgemaald tussen Bremen en Bramsche:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER