Froome en Talansky starten in Vuelta

Chris Froome heeft in een gesprek met NBC Sports bevestigd dat hij zal deelnemen aan de Vuelta. De kopman van Team Sky gaf op in de vijfde etappe van de Tour na een valpartij. Hij liep toen breuken op in zijn linkerpols en rechterhand. ‘Eerst wil ik terug fit raken’, zei hij, ‘we zien wel met welke ambitie ik in de Vuelta aan de start sta.’ Ook Dauphinélaureaat Andrew Talanksy bevestigde ondertussen zijn deelname.

dmm

Froome traint al opnieuw, maar ondervindt wel nog hinder van zijn blessures. Hij zal zich voorbereiden op de Vuelta via een trainingsstage in Napa Valley in California.

De Tourwinnaar van 2013 wil zich nog niet vastpinnen op een resultaat in de Vuelta. ‘Ik moet eerst opnieuw fit geraken’, zei hij in het interview. ‘Het zou geweldig zijn om daar een goed resultaat neer te zetten, maar het wordt een heel zware wedstrijd.’

Froome noemde Vincenzo Nibali een mooie Tourwinnaar, maar stelde dat de Italiaan weinig werd bedreigd. ‘Het was moeilijk voor me om naar de Tour te kijken en de wedstrijd was zeker anders verlopen indien Alberto en ik er wel bij waren geweest. Nu werd Vincenzo nauwelijks bedreigd in de bergen. Er waren amper aanvallen en er was weinig strijd. Al was hij wel de sterkste en verdient hij het geel’, moest de Brit erkennen. De Vuelta start op 23 augustus en eindigt op 14 september.

Dauphinélaureaat Andrew Talanksy (Garmin) neemt deel aan VueltaNiet alleen Chris Froome zal deelnemen aan de Vuelta, ook Andrew Talansky, winnaar van de Dauphiné 2014, reist af naar de Spaanse ronde. De kopman van Garmin moest na verschillende valpartijen opgeven in de Tour wegens rugpijn, maar kan intussen al weer trainen.Talansky verschijnt er niet als kopman aan de start, maar zal werken in dienst van de ploeg bevestigde teammanager Jonathan Vaughters aan Cyclingnews. 'Onze kopmannen zijn Ryder Hesjedal en Dan Martin', aldus Vaughters. 'Andrew wil er graag bij zijn in de Vuelta om iets terug te doen voor zijn ploegmaats die in het verleden al veel werk voor hem verricht hebben.' Talansky nam ook in 2012 deel aan de Vuelta. Toen eindigde hij op een zevende stek in het eindklassement.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen