Laakdal bouwt loods op de gemeentelijke stapelplaats

De gemeenteraad zette het licht op groen voor de plannen en het lastenboek voor de plaatsing van een loods op de gemeentelijke stapelplaats in Groot-Vorst. Nog dit najaar starten de bouwwerken van de loods.

Stefan Helsen

De gemeente en de preventie-adviseur ontwikkelden een visie over een efficiënte en veilige werking van de dienst openbare werken. Vandaag wordt het wagenpark in de werkplaats geparkeerd, waardoor deze overdag grotendeels leeg staat en niet optimaal gebruikt wordt. Daarom wordt een loods gebouwd zodat de werkplaats heringericht kan worden om werken voor te bereiden en om werkmateriaal te bewaren.

“We blijven inzetten op onze kerntaak, namelijk het onderhoud en beheer van openbaar domein, weginfrastructuur, patrimonium en ontmoetingsruimtes”, zegt burgemeester Tine Gielis (CD&V/LVA). “De doorgevoerde samenwerking met OCMW betekent dat ook hun patrimonium door de gemeente zal beheerd worden. Bovendien kunnen alle scholen en sport- en jeugdverenigingen met eigen lokalen, rekenen op een aantal uren ondersteuning door de gemeentelijke diensten. Ook onze materialen-uitleendienst draait op volle toeren.”

In een volgende fase worden de verschillende ruimtes in de werkplaats ingericht, zoals de schrijnwerkerij, ruimte voor metaalbewerking, werkplaats voor schilders. Ook materialen zoals zand, uitleenmaterialen, en klinkers kunnen er gestockeerd worden.

Stefan Helsen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER