© BELGA

© Photo News

thumbnail: null
thumbnail: null

Belgische navigator Jurgen Damen levensgevaarlijk gewond in Qatar

De Belgische navigator Jurgen Damen heeft maandag levensgevaarlijke verwondingen opgelopen na een crash in de openingsrit van de Sealine Cross Country Rally in Qatar. Damen vormde een team met de Nederlander Rene Kuipers, hun HRX Ford crashte 10 kilometer voor het einde van de rit.

‘Jurgen Damen kreeg ter plaatse meteen de eerste zorgen toegediend en werd dan overgebracht naar het Hamad General Hospital in Doha’, zegt persverantwoordelijke van de organisatie Neil Perkins. ‘Zijn toestand is kritiek. De Qatarese motorsportfederatie brengt alles in gereedheid om Damen voor verdere verzorging naar België over te brengen. Die beslissing rust bij zijn familie en zijn echtgenote die onderweg zijn naar Qatar.’

Damen is met zeventien Dakars op de teller één van de meest ervaren navigators in de rallyraid. In 1998 debuteert hij op 26-jarige leeftijd als corijder van Koen Wauters. Tijdens de succesjaren van Volkswagens neemt hij vier keer deel als navigator in de eerste assistentietruck van VW in wedstrijd. Vorig seizoen stapte hij van het VEKA-team over naar Team De Rooy en begon hij aan zijn zeventiende Dakar. Damen en zijn teammaats behoorden tot de favorieten voor de eindzege maar kenden veel pech en eindigden uiteindelijk als negende.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer