Direct naar artikelinhoud

AS Roma - met Nainggolan, zonder Vermaelen - nadert tot op twee punten van Juventus

AS Roma heeft op de negende speeldag in de Italiaanse Serie A met 4-1 gewonnen van staartploeg Palermo. De club van Rode Duivel Radja Nainggolan, die 68 minuten op het veld stond, blijft in de stand tweede, maar verkleint de kloof op leider Juventus tot twee punten.

AS Roma, zonder de geblesseerde Thomas Vermaelen, ging met een 1-0 voorsprong de rust in. Mohamed Salah opende iets na het halfuur de score. Na de pauze miskeek de doelman van Palermo zich compleet op een vrije trap van Paredes: 2-0. Dzeko deed de boeken voor Palermo in de 68e minuut volledig toe, meteen het signaal voor Roma-coach Spalletti om Nainggolan te wisselen voor Strootman. Quaison (80.) bracht de bezoekers via een afgeweken schot op het scorebord, El Shaarawy (82.) legde de 4-1 eindstand vast.

In de stand nadert AS Roma tot op twee punten van leider Juventus, dat zaterdag met 1-0 ten onder ging op het veld van AC Milan. 'Juve' heeft 21 punten, AS Roma en AC Milan verzamelden 19 punten. Het Napoli van international Dries Mertens is vierde met 17 punten.