Joaquim Rodriguez start in Waalse Pijl

24 uur na zijn zware val in de Amstel Gold Race kon Joaquim Rodriguez twee uur trainen, waarna de Spanjaard van Katusha besliste om woensdag te starten in de Waalse Pijl.

vml

Wielrennen op Sportwereld.be

Joaquim Rodriguez gaf op in de Amstel Gold Race na een val na 90 kilometer en hield er gekneusde ribben aan over. Ondanks de pijn is Rodriquez optimistisch.

‘Ik kende een goede, lange nacht en onze osteopaat heeft me goed onder handen genomen’, zegt Purito. ‘Daarom besliste ik om vandaag al eens te testen. De eerste 30 minuten waren erg pijnlijk maar nadien ging het beter. Het grootste probleem is natuurlijk om kracht te zetten bij de beklimmingen. Op training of in de wedstrijd is gelukkig een groot verschil, al ben ik wel ongerust over de Muur van Hoei. We zullen zien maar ik ben vooral blij dat de blessure gunstiger evolueert dan verwacht. Ik werkte hard om deze week super te zijn en ik hoop dat al mijn arbeid niet voor niets was...’

Het team van Katusha voor de Waalse Pijl: Daniel Moreno, Giampaolo Caruso, Alexander Kolobnev, Dmitriy Kozonchuk, Alberto Losada, Joaquim Rodriguez, Angel Vicioso and Eduard Vorganov.