Mooi weer vandaag: de hipste zonnebrillen voor de zomer

De klassiekers waaronder een cateye, een pilootmodel en een zonnebril met dubbele neusbrug blijven in de mode, maar op de catwalks in september kwamen ook enkele meer uitgesproken zonnebrillentrends aan bod. Een overzicht.

vwh

Oversized

Een vaste waarde vanaf de zon begint te schijnen: een grote zonnebril. Dit jaar mag hij behoorlijk funky zijn. Denk aan kleuraccenten of sieraden aan het montuur.

Back to the Future

Sportief, gedurfd en vooral futuristisch - Rihanna is alvast dol op deze brillen die recht uit een eighties film lijken te komen en ontwierp een exemplaar voor Dior. Sparen vereist als je voor haar lijn kiest, maar het kan ook goedkoper.

Plastic chic

Zonnebril uit plastic? Hij mag gezien worden. Combineer met een outfit met een knipoog naar de jaren 70 en je bent helemaal on trend op en naast de festivalweides.

Vlindermodellen

Hoewel cateyes en geometrische vormen gegeerd zijn, is zomer 2017 helemaal van de zonnebrillen met vlindervormige glazen. Sprookjesachtig en vooral heel vrouwelijk.

De perfecte cirkel

Ook een ronde zonnebril, al enkele jaren een gevestigde waarde, blijft de komende maanden in de mode. Hier kun je veel trends combineren. Ga bijvoorbeeld voor een plastic exemplaar met gekleurde glazen en dubbele neusbrug.

Gekleurde glazen

Aan een nieuwe zonnebril toe en mag er wat kleur in, kies dan voor getinte glazen. Geel, blauw, roze, groen, paars... alles kan en is even modieus.

Bling bling

Of draag je zonnebril gewoon als sieraad en opteer voor een model met kristallen, edelstenen, studs of diamantjes in het montuur verwerkt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer