© Jan Vorsselmans

Sint-Jozefziekenhuis lanceert MUG van de toekomst

AZ Sint-Jozef in Westmalle is het eerste ziekenhuis in ons land dat is uitgerust met een supermoderne MUG met Battenburgstriping. Dit prototype is meteen de nieuwe standaard en neemt deel aan het defilé van 21 juli in Brussel.

Jan Vorsselmans

Algemeen directeur Koen Vancraeynest van het Sint-Jozefziekenhuis is bijzonder trots op deze belangrijke aanwinst in het kader van dringende geneeskundige hulpverlening.

De nieuwe MUG, die binnenkort een andere zal vervangen, is uitgerust met Battenburgstriping, wat zorgt voor een betere zichtbaarheid. “Op de zijkanten van de wagen is een schaakbordpatroon aangebracht in fluorescerende en reflecterende groene en gele kleuren. De federale overheid legt deze nieuwe veiligheidsmarkring op als nieuwe norm. Het moet de uniformiteit en een goede herkenbaarheid en zichtbaarheid van MUG’s en ambulances verzekeren, ook bij regen, mist en ’s nachts. Op de voorkant zijn de kleuren ook fluo, maar mat en dus niet reflecterend zodat de tegenliggers niet worden gehinderd”, verklaart hoofdverpleegkundige van de spoeddienst Maarten Luyts.

De kostprijs bedraagt 85.000 euro, afwerking inbegrepen. De inrichting werd verzorgd door de firma AB Technics uit Oostmalle.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER