© MALE

1 / 5
thumbnail: null

Supporters ASV Geel eren overleden vriend Stijn

Vlak voor de wedstrijd tegen Brussels hielden de supporters van ASV Geel een kort herdenkingsmoment voor de overleden supporter Stijn Van der Vliet. De supporterclubs van het Muske, de Valk, Yellow City Locals brachten samen met Fortuna Sittard hulde aan hun overleden makker. Stijn werd 32 jaar.

Marc Leysen

Sinds eind jaren negentig is Stijn Van der Vliet een trouwe supporter van ASV Geel. Hij overleed op 12 november 2014.

Zijn vrienden droegen een foto van Stijn op het voetbalveld, ontstaken fakkels en lieten witte ballonnen vliegen. Na de muziek You never walk alone en vrienden voor het leven, gaven de spelers van zowel Brussels als Geel een applaus van een minuut in plaats van een minuut stilte. Stijn hield immers meer van plezier maken dan van stilte.

Graag wilden de supporters Stijn ook herdenken met een klinkende thuisoverwinning. Het werd echter 1 - 1.

Geel scoorde op 38 minuten met een penalty van Kerckhofs. In de tweede helft maakte Brussels gelijk in speelminuut 53.

Het spel werd wat grimmiger. Er volgden nog drie gele kaarten voor Brussels.