Vlaming haalt Guinness-recordboek met iets dat nog niemand probeerde

© fvv

Het lijkt ondoenbaar: een marathon lopen en ondertussen een rolstoelgebruiker voortduwen. Maar dat belette Ronny De Cocker niet om het te proberen. Met succes: anderhalf jaar later heeft Guinness World Records zijn krachttoer eindelijk erkend.

Bert Van der Hoogerstraete

Kapot, afgepeigerd, maar zielsgelukkig. Zo kwamen Ronny De Cocker (51) uit Sint-Denijs-Westrem en zijn Limburgse maat Antonio Ventriglia (53) anderhalf jaar geleden over de eindmeet van de SPARK Marathon in het Nederlandse Spijkenisse. In 3 uur en 36 minuten hadden ze samen de ruim 42 kilometer uitgelopen, maar niet op de gebruikelijke manier. Antonio heeft de spierziekte ALS en is aan een rolstoel gekluisterd, dus duwde Ronny hem de hele marathon voor zich uit.

Het was op zijn zachtst gezegd een opmerkelijke prestatie. Ze zette Ronny ertoe aan om na te gaan of iemand het hem ooit al had voorgedaan. “Ik heb dat specifieke record in Guinness World Records opgezocht, maar het bestond nog niet”, zegt hij. “Daarom heb ik de organisatie een e-mail gestuurd met de vraag of ze mijn prestatie als wereldrecord zouden kunnen erkennen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen