© ema

Talander opent pop-upcafé in gerenoveerde pastorij

De bewoners van Talander, de bekende instelling voor mensen met een mentale beperking in Arendonk, openen in juli een pop-upcafé in de oude pastorij van Weelde (Ravels).

Eddy Meulemans

In de bossen aan de Lusthoven in Arendonk runt Talander vandaag al een gezellig thee- en koffiehuisje, waar fietsers en wandelaars van zondag tot donderdag elke namiddag kunnen genieten van bier, koffie en frisdrank, maar ook van zelfgemaakte thee en gebak. Op zondag 3 juli openen de bewoners van Talander een tweede tearoom in de zopas gerenoveerde pastorij van Weelde. Het nieuwe pop-upcafé wordt uitgebaat door de gehandicapten zelf en zal voorlopig alleen op zondag open zijn, telkens van 14 tot 17u.

De kaart is identiek zoals in Arendonk, met de bekende streekbieren Ravelse Blonde, Arendonker en Gageleer, maar ook met een ruim assortiment van zelfgebakken taarten. Dé specialiteit van het huis is de fel geprezen 'appelplaatkoek'. “Dat is een superlekkere ovenkoek die onze bewoners zelf bakken op een grote ovenplaat, met boter, eieren, bloem, suiker, appelen, kaneel en amandelspijs”, zegt Liesbeth Debruyn van Talander.

Lees het hele verhaal vandaag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER