© gva.be

Buurthuis deBuurt vertrekt uit Lange Beeldekensstraat

Het buurthuis moet tegen 31 mei 's avonds vertrekken omdat het huurcontract afloopt. Een nieuw onderkomen heeft het nog niet gevonden.

PSIM

Het buurthuis was eerst gevestigd op de hoek van de Van Schoonhoven- en de Lange Beeldekenstraat. Nadat het huurcontract daar was afgelopen, nam het in december 2014 zijn intrek in De Bilzen naast woonzorgcentrum Bilzenhof.

Dat gebeurde na een akkoord met het Zorgbedrijf. Het contract loopt 18 maanden. "Het Zorgbedrijf plant er verbouwingen. We zijn volop aan het opruimen en inpakken", zegt Marleen Vervaet van het buurthuis.

In juni komen de mensen van het buurthuis op dinsdag en donderdag vanaf 14u samen in sociaal restaurant de 7 schaken in de Lange Beeldekensstraat.

"Ook elders zijn we welkom. Maar een buurthuis op verplaatsing is niet vol te houden", zegt Vervaet. Daarom zoekt het buurthuis verder naar een vaste stek in de buurt. "Hoe dichter bij het De Coninckplein hoe beter".

De activiteiten die momenteel in het buurthuis in de Lange Beeldekensstraat worden georganiseerd, gaan in afwachting van een nieuwe stek tijdelijk elders door.

Het gaat onder meer om Nederlandse conversatielessen, huiswerkbegeleiding, Nederlandse les voor Tibetanen en yoga. Op 7 en 21 juni is er vanaf 14.30u bingo in de 7 schaken.

"We zetten stappen achteruit met het buurthuis", betreurt vrijwilligster Regina Verstraeten de gang van zaken. "Spijtig dat we hier weg moeten", zegt Marcel Schoeter, een andere vaste vrijwilliger.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER