© Gert Cools

© Gert Cools

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Antwerpen krijgt gigaparking voor 1500 auto’s

Er komt een park-and-ride met 1500 parkeerplaatsen aan het viaduct tussen Zwijndrecht en Linkeroever. “Het verkeer dat van de E34 komt, kan de auto daar achterlaten en met het openbaar vervoer naar het centrum”, vertelt Tom Meeuws van De Lijn Antwerpen.

JAN STASSIJNS

Met het oog op de grote infrastructuurwerken rond Oosterweel heeft De Lijn een nieuwe P&R gepland op Linkeroever. Aan het viaduct tussen Zwijndrecht en Linkeroever komt er één met 1500 parkeerplaatsen, in de buurt van de voetbalterreinen van Turk Sport. “Het terrein is vlot bereikbaar met de wagen en er is een goede verbinding met het openbaar vervoer”, zegt Meeuws. “Je zou gek zijn om dan nog met de auto de stad binnen te rijden.”

Naast een vlotte aansluiting op het openbaar vervoer en een aangepast auto- en parkeerbeleid van de stad moet er volgens Meeuws ook nagedacht worden over andere invullingen, zoals bijvoorbeeld een koffiezaak.

“In Boechout, aan P&R Capenberg gaan we meer inzetten op Bike & Ride, om zo de bereikbaarheid en het gebruik van de parkeerplaatsen te stimuleren. We denken er ook over na om de capaciteit van parkings, zoals in Wommelgem in de hoogte uit te breiden, aangezien daar volgend jaar trams zullen rijden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER