© victoriano moreno

Beveiligde kinderzone tijdens concert Boef op Bollekesfeest, na paniek op Sfinks

Voor het concert van Boef zaterdag bij het Bollekesfeest richt de Stad Antwerpen een aparte kinderzone in. Tijdens het jongste Sfinksfestival werd een concert van de Nederlandse rapper nog stilgelegd na problemen.

id

Op zaterdag 29 juli raakten voor het hoofdpodium van het Sfinks Mixed Festival in Boechout kinderen bevangen door de hitte en het gedrum tijdens een concert van Boef. Nauwelijks 20 minuten ver in de set besloot de Nederlandse rapper samen met de organisatoren zijn show te staken.

De artiest achter de megahit Habiba is ook een van de muzikale gasten tijdens het Bollekesfeest dit weekend op de Grote Markt. En net als tijdens het jongste Sfinks-festival is Boefs concert, zaterdag tussen 15.30 en 16u, gratis en dus toegankelijk voor een breed publiek. Met het scenario van Sfinks in het achterhoofd treft Antwerpen extra veiligheidsmaatregelen. “Er wordt voor het podium een aparte ruimte gecreëerd”, zegt Tim De Mulder, evenementencoördinator van de stad. “Op die plek zijn enkel kinderen tot 12 jaar en hun ouders welkom, goed voor duizend mensen. Speciale veiligheidsmensen houden een oogje in het zeil. Zowel voor- als achteraan wordt de kinderzone afgebakend met crash barriers.”

Ook tijdens Gers Pardoel

Door hun typische vorm houden crash barriers het publiek op een veilige afstand van het podium. Binnen de zone kan, indien nodig, ook snel worden geëvacueerd. Crash barriers zijn nagenoeg onmogelijk te verplaatsen, zelfs als de publieksdruk toeneemt. “Voor het concert van kinderidool Gers Pardoel, zaterdag tussen 20 en 21u, treffen we dezelfde maatregelen”, zegt De Mulder. “Door de jongsten vooraan te laten staan hopen we gedrum binnen de perken te houden.”

Patrick De Groote, organisator van het Sfinksfestival, kijkt positief aan tegen de compartimentering zaterdag op de Grote Markt. “Al zal men vooraf goed moeten wikken en wegen wie wel of niet in de zone mag.” Hoewel een evaluatie van het Sfinksincident met politie en veiligheidsdiensten pas voor later staat gepland, wijst De Groote op “de aparte cocktail van omstandigheden” in Boechout. “Boef, die al ettelijke optredens achter de kiezen heeft, had nog nooit zoiets meegemaakt. Ook hadden we op Sfinks al vlekkeloze concerten met nóg meer volk in de tent, zoals bij Bart Peeters. Elk evenement heeft zijn specificiteit. Naar veiligheid toe is het elke keer weer afwegen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER