Chelsea wint bij City: Hazard scoort, ongelooflijke misser van De Bruyne

De topper in de Premier League tussen Manchester City en Chelsea stelde niet teleur. Na een zinderende wedstrijd ging Chelsea winnen in Manchester met 1-3. Nochtans leek City — vooral in de tweede helft — een maatje te sterk voor Blues uit Londen, maar toen Kevin De Bruyne bij een 1-0 voorsprong op de lat trapte, kantelde de wedstrijd helemaal. Door deze zege slaat Chelsea een kloofje van vier punten met Manchester City bovenin het klassement.

jtp

Pep Guardiola smeet zijn ploeg op enkele plaatsen door elkaar. Zo verdween Yaya Touré weer naar de bank en moest Raheem Sterling met een lichte blessure afhaken. Kevin De Bruyne, Leroy Sane en Ilkay Gundogan maakten zo hun opwachting op het middenveld. Bij Chelsea verscheen Cesc Fabregas verrassend aan de aftrap, de Spanjaard begon zo voor het eerst sinds eind september aan een wedstrijd. Eden Hazard en Thibaut Courtois stonden uiteraard ook tussen de lijnen bij Chelsea.

Al in de eerste minuten maakte Manchester City duidelijk dat Chelsea geen makkelijke wedstrijd te wachten stond. Fernandinho werkte Eden Hazard meteen onderuit met een trap op de enkels, maar gelukkig kon de spelmaker van Chelsea verder spelen na verzorging. Nog voor het verstrijken van de eerste tien minuten wilde Manchester City na een onbewuste handsbal van Gary Cahill, maar daarna was het was lang wachten tot de wedstrijd in het Etihad Stadium echt openbrak.

Hazard met eerste kansje

Het was niet verrassend Eden Hazard die voor de eerste echte opschudding zorgde. Na een knappe combinatie over de flank en een aflegger van Costa trapte Hazard in één tijd maar net naast doel. Het antwoord van City liet niet lang op zich wachten, vijf minuten later knalde Sergio Aguero onbesuisd hoog over het doel van Thibaut Courtois. Daarna viel de wedstrijd niet meer stil, doordat beide ploegen bijzonder hoog stonden viel er veel ruimte tussen de linies.

Halfweg de eerste helft leek De Bruyne zijn stempel op de wedstrijd te drukken met een knappe vrije trap. Fernandinho kopte binnen, maar stond duidelijk offside. Hazard wilde niet onderdoen voor zijn mede-Duivel, omspeelde knap City-doelman Bravo maar kon niet afwerken vanuit een te scherpe hoek. Dat alles in het eerste halfuur. David Luiz speelde even met vuur door Sergio Aguero onderuit te halen als laatste man, maar de scheidsrechter vond het te weinig voor een rode kaart. De terechte beslissing.

De Bruyne op de lat

Een aangename eerste helft leek af te stevenen op een 0-0 ruststand, maar op slag van rust werkte Chelsea-verdediger Gary Cahill de bal ongelukkig voorbij Thibaut Courtois. Met een knappe volley stuurde de Engelse verdediger beide ploegen bij 1-0 de kleedkamers in. Na de rust nam Manchester City de match resoluut in handen, maar het vergat de wedstrijd dood te maken. Kevin De Bruyne had de 2-0 aan de voet na een uitgespeelde actie, maar hij knalde een razendsnelle actie op twee meter van doel... tegen de onderkant van de lat.

© REUTERS

Kers op de taart van Hazard

Dat brak City zuur op, want daarna deed een counterend Chelsea de wedstrijd helemaal kantelen. Drie minuten na de misser van De Bruyne legde een sterk spelende Costa de 1-1 gelijkmaker vast, tien minuten later maakte Willian er op de counter zowaar 1-2 van. City probeerde nog tegen beter weten de gelijkmaker te zoeken met de inbreng van Yaya Touré en Kelechi Iheanacho, maar het liep daarentegen tegen een tweede dodelijke counter aan. Eden Hazard zette de kers op de taart voor Chelsea en legde de 1-3 eindstand vast.

Daarna kregen we nog zes minuten toegevoegde tijd en mocht zelfs Michy Batshuayi nog invallen, maar aan de score veranderde er niets meer. In de absolute slotfase werd Sergio Agüero nog met rood naar binnen gestuurd na een roekeloze tackle aan de zijlijn. In de opschudding nadien kreeg ook Fernandinho nog rood omdat hij Fabregas naar de keel greep, waardoor Manchester City de wedstrijd met zijn negenen beëindigde. Door deze 1-3 zege zet Chelsea Manchester City op vier punten, Chelsea staat op kop van het klassement.