© BELGA

Waasland-Beveren geeft Floriano Vanzo nieuw contract

Floriano Vanzo (22) heeft zijn contract bij Waasland-Beveren met drie jaar verlengd tot juni 2019. Dat bevestigt de eersteklasser donderdag op zijn website.

Vanzo streek begin 2015 neer bij Waasland-Beveren, dat hem overnam van Club Brugge. Sindsdien speelde hij 41 wedstrijden in de Beverse hoofdmacht en was hij goed voor twee doelpunten, twee keer tegen Anderlecht, en drie assists. Terwijl de Italo-Belg aanvankelijk meer als flankaanvaller werd gezien, werd hij het voorbije seizoen door coach Vreven veelal ingezet als centrale middenvelder. Vanzo depanneerde zelfs een paar keer in de verdediging.

Op de Freethiel wordt Ganzo geprezen om zijn veelzijdigheid en mentaliteit. “Je kan dit zien als een beloning voor zijn harde werk en zijn sterke seizoen. We menen dat hij zich bij ons nog verder kan ontwikkelen”, zegt voorzitter Dirk Huyck.

“Ik ben erg blij dat ik hier drie jaar kan bijtekenen”, stelt Vanzo. “De club geeft me veel vertrouwen en dat doet me goed. Ik hoop dat we als ploeg komend seizoen nog beter kunnen doen dan het voorbije jaar. Mijn persoonlijke hoogtepunt van vorig seizoen? De overwinning tegen Anderlecht!”

De middenvelder vertrekt nu voor een korte vakantie alvorens op 6 juni terug te keren voor de fysieke tests.

MEER OVER SK Beveren

MEER OVER VOETBAL