© rr

ABVV zet relschopper aan de deur

Tanguy F., de man die de Brusselse hoofdcommissaris Pierre Vandersmissen aanviel tijdens de betoging in Brussel, is door het ABVV aan de deur gezet. “Geweld op personen is volledig uit den boze”, zegt de socialistische vakbond in een persbericht.

” lej

Het zijn hallucinante beelden. Een betoger, gehuld in rode outfit van het ABVV, valt de politiecommissaris Pierre Vandersmissen van achteren aan. De commissaris krijgt een zware klap op het hoofd en valt bloedend neer.

Na een opsporingsbericht van de federale politie, is de aanvaller geïdentificeerd als de 43-jarige Tanguy F. De man uit Henegouwen heeft de aanval bekend en zal zich voor de rechtbank moeten verantwoorden voor gewapende weerspannigheid, het dragen van een als wapen gebruikt voorwerp en opzettelijke slagen en verwondingen met de arbeidsongeschiktheid van een persoon die de openbare macht vertegenwoordigt tot gevolg.

Nu de identiteit van de aanvaller bekend is, heeft ook de socialistische vakbond ABVV vastgesteld dat Tanguy F. wel degelijk lid was van de vakbond. Dus neemt de vakorganisatie maatregelen, zegt ze in een persbericht. “Dergelijk gedrag is onverenigbaar met de federale statuten”, klinkt het. “De betrokkene kan niet langer lid zijn van het ABVV.”

“Sinds dinsdagavond (24 mei) staat de top van de socialistische vakbond in nauw contact met bevoegde personen”, staat in het persbericht. “Wij hebben meteen onze afkeur bekendgemaakt en deze laffe daad streng veroordeeld. Geweld op personen is volledig uit den boze. Geen enkel sociaal verzet kan dat goedspreken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER