Direct naar artikelinhoud

Jan Wouters na dit seizoen weg bij FC Utrecht

Jan Wouter is bezig aan zijn laatste seizoen als trainer van FC Utrecht. Na de laatste wedstrijd gaan club en trainer 'in goed overleg' uit elkaar. Wouters gaf eerder deze week nog aan dat hij open stond voor een terugkeer als assistent-trainer.

Jan WoutersBeeld anp

Na een gesprek met de clubleiding is besloten dat er een einde komt aan de samenwerking. Wouters heeft vanmorgen de spelers van FC Utrecht ingelicht. Wouters is nu 2,5 jaar trainer van Utrecht.

'Ik heb aangegeven dat ik het tijd vind voor een nieuwe fase in mijn carrière. Ik wil met de opgedane ervaring een volgende stap maken. Ik kan met een goed gevoel FC Utrecht verlaten, het is en blijft mijn club, verklaarde Wouters vandaag. Hij volgde in oktober 2011 Erwin Koeman op als hoofdcoach. Daarvoor was hij assistent van Ton Du Chatinier en Koeman.

'Wij kijken terug op vijf enerverende seizoenen met Jan Wouters', liet algemeen directeur Wilco van Schaik weten. 'In de technische staf is Wouters zowel assistent als hoofdcoach geweest. Vorig seizoen wist hij als hoofdcoach een recordaantal punten te pakken. Jan heeft altijd met 100% inzet en betrokkenheid voor ons gewerkt. We hebben een tijdperk afgesloten'.

In de komende periode gaat FC Utrecht zich buigen over de opvolging.

Vorig jaar werd FC Utrecht onder Wouters' leiding nog knap vijfde in de eredivisie. Dit seizoen verloopt teleurstellend; dat begon al met de Europese uitschakeling tegen het Luxemburgse FC Differdange. Momenteel staat Utrecht op de 11de plaats in de vaderlandse competitie.