Lokeren speelt Europees op Daknam

© BELGA

Sporting Lokeren heeft beslist om de noodzakelijk aanpassingen aan de infrastructuur te laten uitvoeren, zodat het volgend seizoen in het eigen Daknamstadion Europees kan spelen. Dat maakte de bekerwinnaar donderdag bekend.

mio

Play-off 1, 2A/B en 3 Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Lokeren won op 22 maart de Beker van België, het versloeg in de finale Zulte Waregem met 1-0. De Waaslanders verzekerden zich zo van een ticket voor de laatste voorronde van de Europa League.

Om in die Europese competitie in het Daknamstadion te kunnen aantreden, besliste de club het stadion te laten aanpassen om de UEFA-norm klasse 4 te halen.

‘De ontgoocheling over het niet toekennen van de stadionsubsidie door de Vlaamse Regering is nog lang niet weggeëbd. Toch heeft het bestuur van Sporting Lokeren beslist om niet bij de pakken te blijven zitten’, zo klinkt het bij de club.

Nieuwe tribune

Naast een upgrade van de elektriciteitsvoorzieningen moeten nog enkele andere zaken gerealiseerd worden: de complete vervanging van de oude zitjes en het optrekken van de zitcapaciteit tot ruim 8.000, het bouwen van een nieuwe tribune aan de kant van het scorebord en verregaande aanpassingen aan de persruimte.

‘Lokeren zal vanaf volgend seizoen over een stadion beschikken van 12.000 toeschouwers, iets meer dan 8.000 zitplaatsen en 4.000 staanplaatsen. Die laatste mogen evenwel niet gebruikt worden bij Europese wedstrijden.’

‘De club bevestigt de ambitie om een vaste subtopper te willen worden in de eerste klasse en hoopt om op termijn ook op regelmatige basis Europees te kunnen spelen’, besluiten de Waaslanders.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen