David Goffin niet voorbij Kei Nishikori

© AFP

David Goffin (ATP-20) is er dinsdag niet in geslaagd zich voor de kwartfinales van het Masters 1.000-toernooi van Miami te plaatsen. De 24-jarige Luikenaar moest in 1 uur en 22 minuten met 6-1 en 6-2 het onderspit delven tegen de Japanner Kei Nishikori, nummer vijf van de wereld en vierde reekshoofd op het hardcourt in Florida.

dgs

Goffin kwam er in de eerste set niet aan te pas en in de tweede was er maar even hoop op beterschap. De Luikenaar ging meteen door de opslag van Nishikori voor een 0-2-voorsprong. De Japanner brak echter onmiddellijk weer terug en gunde Goffin vervolgens geen game meer. Bij 5-2 versierde Goffin nog wel twee breakpunten, maar dat was dan ook zijn laatste wapenfeit. Nishikori benutte het tweede matchpunt.

Het was de eerste keer dat Goffin een achtste finale speelde in Miami. Vorig jaar werd hij als kwalificatiespeler al in de eerste ronde uitgeschakeld. Bij zijn vorige twee deelnames eindigde het in de tweede (2012) en de derde (2013) ronde.

De 25-jarige Nishikori treft in de kwartfinales de winnaar van het duel tussen het Canadese zesde reekshoofd Milos Raonic (ATP-6) en de Amerikaan John Isner (ATP-24).

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen