© Patrick Hattori

Ingestorte loods geruimd voor onderzoek naar drama

Een gedeelte van de ingestorte loods op de Inofersite in Mechelen is geruimd voor het gerechtelijk onderzoek. Begin vorige maand zijn bij die instorting twee tieners om het leven gekomen. Het parket wacht op het rapport van de deskundige.

Sven Van Haezendonck

In de verlaten loods aan Guldendal speelde zich op zondag 8 maart een vreselijk drama af. Vier jongeren, twee jongens en twee meisjes, geraakten in de fabriek binnen. De twee jongens hadden er heftrucks aan de praat gekregen. Maar even later sloeg het noodlot toe: een machine raakte vermoedelijk een steunpilaar en heel de constructie van de loods stortte in. Frederic P. (18) en Jolyn P. (11) lieten daarbij het leven. De 17-jarige broer en de 11-jarige zus van slachtoffer Frederic overleefden het drama.

"Van afbraak nog geen sprake"

Afgelopen week werd op de site puin geruimd. “Een gedeelte van het gewelf is voor het gerechtelijk onderzoek verwijderd. Daarvoor werden enkele kranen ingezet. Van een afbraak is nog geen sprake, want de site is nog niet vrijgegeven”, zegt meester Carl Keirsmaekers. Hij is curator van het metaalverwerkend bedrijf Inofer dat in oktober 2013 failliet ging en is gelast met de verkoop van de site.

Voorlopig is het terrein nog verzegeld. “Wanneer wij de site vrijgeven, kan ik nog niet zeggen. Wij wachten het eindrapport van de deskundige af. Het is alleszins niet onze bedoeling om de procedure eindeloos te rekken”, reageert substituut Peter Peereboom van het parket. Over de resultaten van het onderzoek zelf kan hij voorlopig geen extra informatie vrijgeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER