© wim hendrix

Gene Thomas wordt stoere bokser in Piaf-musical

Gene Thomas speelt volgend seizoen aan de zijde van Els De Schepper in de musical Piaf. De normaal zo aimabele zanger-presentator gaat een stoere bokser spelen en gaat zo voor het eerst echt als acteur aan de slag.

Guy Van Vliet

Het nieuwe seizoen van musicalproducent Music Hall kondigt zich enigszins aan als een ‘greatest hits’, met opera's als Carmen en balletklassiekers als De Notenkraker en Het Zwanenmeer. Het déjà vu-gevoel is al even groot bij de terugkeer van musicals die eerder al in de Stadsschouwburg stonden, zoals de Disney-musical Beauty and the Beast, Sneeuwwitje en Suske en Wiske, telkens co-producties met Nederland.

Dat Gene Thomas de tegenspeler wordt van Els De Schepper in het al eerder aangekondigde Piaf, is wel compleet onverwacht, niet in het minst voor Gene Thomas zelf. “Het is heel toevallig gekomen”, legt hij uit. “Ik werd net als Els door Radio 2 uitgenodigd voor een trip naar Canada. Daar hebben we elkaar leren kennen. Het klikte, en Els stelde me voor om auditie te komen doen. Dat deed ik, en even later kwam het goede nieuws dat ik Marcel zou worden, de bokser die de grote liefde was van Edith Piaf.”

Eerder al speelde Gene Thomas een hoofdrol in Notre Dame de Paris, maar daar moest hij vooral zingen. Nu toont hij ook andere kwaliteiten. “Ik moet meer acteren dan zingen. Bovendien speel ik een wereldkampioen boksen, dus ik zal echt scherp moeten staan. Ik doe zelf ook martial arts, dat helpt voor de invulling van mijn personage. Het is een pittige rol en ik geef eerlijk toe dat ik daar nerveus voor ben, want dit is voor mij onbekend terrein.”

Moeien

Els De Schepper is in de wolken met haar tegenspeler: “Ik mocht mij moeien en ik wou spelen met mensen die echt zijn. En dat is Gene!”

Gaat Gene Thomas met Piaf een heel nieuwe richting uit, dan sluit zijn echtgenote Kristel met K3 een hoofdstuk af. “Ik heb ongelooflijk veel respect voor wat K3 deed. En nu? Ze zijn nog een jaar druk in de weer, dus laat die toekomst nog maar even een wit blad zijn...”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER