© Pp

© PP

© PP

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

636 scholieren maken langste kinderketting

Puurs nodigt in het kader van 725 jaar bestaan alle scholen uit om Puurse records te vestigen. Daar kwam er maandag in Ruisbroek één bij: een indrukwekkende kinderketting van 636 scholieren.

Patrick Poppe

17 maart 2017 werd samen met het wereldrecord ‘dabben’ het startschot gegeven om met alle Puurse scholen in de loop van jaar 2017 725 records te behalen. Ondertussen zijn er in alle Puurse scholen al heel wat records behaald en staat de teller op zo'n 100, het ene al indrukwekkender dan het andere. De basisscholen van De Krinkel en Sint Carolus in Ruisbroek konden dus niet achter blijven.

"We zijn de uitdaging aangegaan om met de 600 kleuters en lagere schoolkinderen van beide basisscholen een gezamenlijke langste menselijke ketting te maken. Bij de start van de laatste schoolweek trokken de schoolteams daarom met alle kinderen richting spooroverweg aan de Kaardijkstraat te Ruisbroek. Symbolisch maakten zij aan de spoorweg één grote schoolketting. Het beeldt de verbondenheid tussen de scholen uit", zei Liesbeth Deloose die het project voor De Krinkel coördineerde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER