© AP

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Drie Belgen op het nippertje gered van zinkende toeristenboot: “Iedereen duwde, riep en was in paniek”

Op de toeristenboot die afgelopen weekend in Colombia is gezonken, zaten ook drie Belgen. Zij zijn evenwel ongedeerd.

lbo

De boot was op het stuwmeer van El Penol de Guatapé, in het noordwesten van Colombia, aan het varen toen die plots begon te zinken. Er zaten zo’n 150 mensen aan boord. Zeker 6 mensen overleefden het niet. Er zijn ook nog een zestiental vermisten en 30 gewonden.

Bij de 150 passagiers zaten ook drie Belgen, maar zij konden gered worden en zijn ongedeerd. Het gaat om de Franstalige Jessica en haar broer en zus. Jessica kon net op tijd aan boord van een reddingsboot springen. “Toen de boot begon te kantelen, dachten we eerst dat het niet zo erg was”, vertelt Jessica telefonisch aan VTM Nieuws. “We dachten dat het een kleine golf was. Op dat moment stonden de eerste twee verdiepingen al onder water, maar dat wisten we niet. Toen voelden we plots water aan onze voeten en is iedereen beginnen roepen en panikeren.” Toen de reddingsboten aankwamen, begon iedereen elkaar te duwen. “Iedereen raakte in paniek. We zijn net op tijd op een van de laatste reddingboten kunnen stappen. Juist nadat we op de reddingsboot zaten, nog geen minuut later, is de boot gezonken.”

© vtmnieuws

Doordat er veel andere boten in de buurt waren, konden heel wat mensen gered worden.

De boot is heel snel gezonken. Wat de oorzaak is, is nog niet duidelijk. Volgens de autoriteiten was er alleszins niet te veel volk op de boot.

Op het moment van de ramp zou ook een huwelijksfeest aan de gang zijn geweest aan boord.

© AFP

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER