© bfs

Winkeldief laat achterwerk en edele delen zien om te kunnen ontsnappen

Een winkeldief is maandag ontsnapt door zijn broek te laten zakken in modezaak L&L op de Zelebaan in Lokeren. Het personeel en de aanwezige klanten waren stomverbaasd door het obscene gedrag, waardoor de dader kon vluchten. Hij kon geen buit maken.

Bert Foubert

Arife Yaldiz Kaya en haar twee collega’s van Lola & Liza hadden die bewuste middag kort voor 16u meteen door dat er iets niet klopte. Een kleine gezette man was de winkel, waar uitsluitend dameskledij wordt verkocht, binnengewandeld en liep alleen rond tussen de rekken.

“Ons vermoeden bleek al snel te kloppen”, vertelt Yaldiz Kaya. “We betrapten de man toen hij geld uit de kassa probeerde te stelen. Hij schrok toen hij zag dat we de diefstal opgemerkt hadden en liet al het geld vallen. Toen we hem daarna allemaal samen probeerden vast te nemen, liet hij zijn broek zakken. We waren gechoqueerd.”

De dief toonde ongegeneerd zijn geslachtsdelen en gaf de aanwezige klanten ook een beeld van zijn ontbloot achterwerk. Terwijl iedereen perplex stond, maakte de man van de gelegenheid gebruik om te vluchten.

“Een collega en een aantal klanten zijn hem nog achterna gelopen”, getuigt de verkoopster. “Zelf ben ik bij mijn andere collega gebleven in de winkel. Zij was enorm in shock.”

Niet gewapend

De striptease van de dief had hem wel zijn vlucht verzekerd, maar leverde hem geen buit op. Volgens getuigen stapte hij buiten in een grijze Opel en reed hij weg in de richting van Zele. De auto zou een Poolse nummerplaat gehad hebben. De politie van Lokeren voert momenteel een opsporingsonderzoek.

“Achteraf vind ik het nog wel grappig, maar op het moment zelf was het toch behoorlijk schrikken”, beseft Yaldiz Kaya. “We zagen wel dat de man niet gewapend was, dus dat stelde ons enigszins gerust. Maar wie verwacht er nu dat een dief plots zijn broek naar beneden trekt? We hebben nadien allemaal een half uurtje moeten bekomen. Ook de zes klanten die in onze winkel waren op het moment van de feiten, waren onder de indruk.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER