© Photo News

Lastige tegenstander voor David Goffin in Parijs

David Goffin (ATP-11), als achtste reekshoofd vrij in de eerste ronde, komt volgende week in de tweede ronde van het Masters 1.000-toernooi van Parijs-Bercy (3.748.925 euro) tegenover de Slovaak Martin Klizan (ATP-35) of de Fransman Nicolas Mahut (ATP-41) te staan.

Goffin won zijn enige vorige duel met Klizan. In 2012 versloeg hij de 27-jarige Slovaak in Bergamo, waar net als in Parijs op hardcourt werd gespeeld, met 7-6 (7/5) en 6-4. In de onderlinge confrontaties met Mahut leidt Goffin met 2-1. De 25-jarige Luikenaar won twee keer op hardcourt van de 34-jarige Fransman, maar moest vorig jaar in de finale van het grastoernooi van Rosmalen het onderspit delven. Vorige maand stonden de twee nog tegenover elkaar in de kwartfinales van Metz. Daar won Goffin met 6-3, 6-7 (5/7) en 6-4.

Als Goffin de eerste horde neemt, wacht hem in de derde ronde (achtste finales) mogelijk een duel met de Kroaat Marin Cilic (ATP-12), een rechtstreekse concurrent in de strijd voor een ticket voor de ATP World Tour Finals in Londen (13-20 november). De andere overblijvende kanshebbers op een plaats in de seizoensfinale, de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-9) en de Tsjech Tomas Berdych (ATP-10) zijn in Parijs in de andere tabelhelft ondergebracht. Als Goffin het in Parijs tot de kwartfinales schopt, is de kans reëel dat hij daarin ‘s werelds nummer een Novak Djokovic in de ogen kijkt. .

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer