Elf Belgische WK-gangers zagen marktwaarde stijgen, grote namen bij dalers

© PN

De Rode Duivels werden op het WK voetbal in Brazilië in de kwartfinales uitgeschakeld door Argentinië. Het toernooi bleek voor sommige spelers een uitstekend platform te zijn om hun marktwaarde op te krikken, zo blijkt uit cijfers van transfermarkt.de. Elf WK-gangers zagen hun marktwaarde sinds het WK namelijk stijgen. Maar voor enkele grote namen blijkt het omgekeerde waar...

vtvn

Kevin De Bruyne en Eden Hazard leiden de dans met toegevoegde waarden van respectievelijke 43 en 25 miljoen euro. Ook Thibaut Courtois kreeg er sindsdien 10 miljoen bij op zijn visitekaartje. Divock Origi kende de grootste procentuele stijging, aangezien zijn marktwaarde steeg van amper één miljoen naar acht miljoen. Steven Defour en Simon Mignolet bleven sinds het WK evenveel waard.

Tien Rode Duivels zagen hun waarde echter dalen. Daarbij is één vanzelfsprekende naam: Daniel Van Buyten. Die hing namelijk de schoenen aan de haak. Maar voor mannen als Marouane Fellaini, Vincent Kompany, Jan Vertonghen en Axel Witsel was de daling een stuk minder verwacht tot zelfs onverwacht. Thomas Vermaelen sluit de rij met een daling in marktwaarde van negen miljoen euro.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen