Twee Rode Duivels bij grootste stijgers marktwaarde sinds WK, Nederlander rode lantaarn

© PN

De Rode Duivels speelden zich met een plaats in de kwartfinale op het WK 2014 in Brazilië serieus in de kijker. Een wereldkampioenschap is altijd het ideale moment om je marktwaarde op te krikken...of te laten kelderen. Twee Rode Duivels halen alvast de top tien in die eerste categorie, terwijl een Nederlander de rode lantaarn draagt.

vtvn

Kevin De Bruyne staat op een mooie tweede plaats met een toegevoegde waarde van liefst 43 miljoen euro. Hij ging namelijk van een marktwaarde van 17 miljoen voor het WK tot 60 miljoen nu. Hij doet daarmee beter dan onder andere Neymar, Luis Suarez en Raheem Sterling. Eden Hazard staat op een achtste plaats met een toegevoegde waarde van 25 miljoen euro, maar hij is wel tien miljoen meer waard dan De Bruyne.

Langs de andere kant is er slecht nieuws voor Robin van Persie. De Nederlandse spits zag zijn marktwaarde sinds het WK dalen van 40 miljoen euro naar 13 miljoen euro. Een daling van liefst 27 miljoen... Bastian Schweinsteiger en Andres Iniesta doen met een daling van respectievelijk 22 en 20 miljoen al niet veel beter. Bij dit trio speelt de leeftijd echter een belangrijke rol, terwijl dat bij Mario Balotelli en Edinson Cavani veel minder is. Toch maken net zij de "top" vijf rond. De eerste Belg in het lijstje is Thomas Vermaelen. Die zag zijn marktwaarde dalen van 14 naar 5 miljoen euro.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen