© REUTERS

Ross Barkley plooit niet voor topclubs en blijft bij Everton

De Engelse international Ross Barkley, die de voorbije weken het hof werd gemaakt door verschillende Engelse topclubs, blijft dan toch bij zijn huidige club Everton. Dinsdag maakten ‘The Toffees’ bekend dat hun goudhaantje een nieuw contract tekende tot 2018.

jvh

Onder meer Manchester City en Liverpool hengelden volgens de Britse pers de voorbije weken naar de diensten van Barkley, maar zij bijten in het zand. De 20-jarige middenvelder tekent een nieuw, verbeterd contract bij de club van Kevin Mirallas.

‘Ross en Everton, dat is altijd een perfecte combinatie geweest’, zegt voorzitter Bill Kenwright op de website van Everton. ‘Dit is een belangrijk akkoord, en toont dat iedereen hier speelt met een hart voor de club.’ Op het voorbije WK in Brazilië speelde Barkley trouwens in alle groepswedstrijden van Engeland, dat de achtste finales niet haalde.

Everton zit deze zomer niet stil, want de club trok eerder al Gareth Barry (van Manchester City) en Muhamed Besic (van Ferencvaros) aan, en zou volgens heel wat Engelse media ook nog Rode Duivel Romelu Lukaku permanent aan zich willen binden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal