thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

PREMIER LEAGUE. Chadli heerst en wint ruim met Tottenham, ManUtd speelt gelijk

Op de tweede speeldag in de Premier League heeft Nacer Chadli zich nadrukkelijk in de kijker gespeeld. De Rode Duivel scoorde twee keer in de 4-0 zege van Tottenham tegen Queens Park Rangers. Manchester United kon geen afstand nemen van Sunderland. Het speelde 1-1 gelijk in een flauwe wedstrijd.

vtvn

Manchester United blijft op de sukkel in de Premier League. Nadat het vorige speeldag met 1-2 onderuit ging op eigen veld tegen Swansea, kon het team van Louis van Gaal nu geen afstand nemen van Sunderland. De Black Cats spelen zo voor de tweede week op rij gelijk. ManUtd was nochtans goed aan de partij begonnen. Na 17 minuten al strafte Juan Mata slecht verdedigen achterin bij Sunderland genadeloos af. Na een halfuur kopte Jack Rodwell, nota bene ex-Manchester City, een corner van Larsson tegen de netten. Manchester United kon niet meer scoren en heeft duidelijk nieuwe impulsen nodig. Misschien kan de nakende komst van Angel Di Maria hieraan toedragen.

Adnan Januzaj viel in na 63 minuten, maar hij kon het gelijkspel niet voorkomen. Marouane Fellaini ontbrak met blessure.

Chadli trefzeker bij Tottenham

Bij Tottenham stonden Jan Vertonghen en Chadli in de basis, Moussa Dembélé moest tevreden zijn met een plaats op de bank. Chadli opende al na twaalf minuten de score. Eric Dier dikte na een half uur aan tot 2-0 voor de thuisploeg. Nog voor de rust scoorde Chadli zijn tweede doelpunt van de namiddag, waardoor de Spurs met een geruststellende 3-0 voorsprong de rust in gingen. Emmanuel Adebayor maakte er na de pauze nog 4-0 van. Tottenham start de competitie zo met een zes op zes. QPR blijft puntenloos.

Arsenal in extremis naast Everton

Bij Everton begonnen Romelu Lukaku en Kevin Mirallas aan de aftrap. Seamus Coleman opende al na negentien minuten de score met een knappe trap tegen de onderkant van de lat. De thuisploeg kwam zelfs 2-0 voor. Lukaku stuurde Steven Naismith in het straatje en die knalde de bal binnen. De drie punten leken binnen voor Everton, tot Aaron Ramsey er enkele minuten voor tijd 2-1 van maakte. Vlak voor affluiten scoorde Olivier Giroud zelfs de 2-2. Domper voor Everton, dat zo slechts twee punten puurt uit twee matchen. Arsenal heeft vier punten.

Lukaku werd een kwartier voor tijd vervangen. Hij heeft naar verluidt last aan de teen. Mirallas speelde nog tien minuten verder en werd dan ook vervangen.

Hazard scoort, Courtois met supersave

Chelsea had het niet onder de markt met de promovendus, waar De Laet opnieuw in de basis stond. Het duurde tot het uur alvorens Chelsea kon scoren. Branislav Ivanovic schakelde twee verdedigers uit, zette voor en Diego Costa was het snelste bij de bal: 1-0. Net daarvoor pakte Thibaut Courtois uit met een sublieme redding op de doorgebroken David Nugent.

Een kwartier voor tijd was het moment van Eden Hazard gekomen. De Rode Duivel dribbelde zich een weg in de zestien en haalde uit. De bal schoof voorbij De Laet tegen een verdediger en zo onder het lichaam van doelman Kasper Schmeichel in doel: 2-0 en boeken toe voor Leicester. Chelsea opent de competitie met een zes op zes, en trekt volgende week naar Everton.

Gelijkspel Pocognoli

Sebastien Pocignoli moest met West Bromwich Albion op bezoek bij Southampton. West Brom kwam echter niet verder dan een 0-0 gelijkspel, en start de competitie met twee punten uit twee matchen. Pocognoli stond in de basis maar werd na een uur naar de kant gehaald.

Bij West Ham stond Cheikhou Kouyaté (ex-Anderlecht) in de basis tegen Crystal Palace. Mauro Zarate opende na dik een half uur de score voor de bezoekers. Al snel stond het 0-2. Kouyaté behield het overzicht en bediende Stewart Downing, die scoorde. Marouane Chamakh scoorde nog tegen voor Crystal Palace maar Carlton Cole legde op het uur de 1-3 zege vast.

Uitslagen

Zaterdag

Aston Villa - Newcastle 0-0Swansea - Burnley 1-0Crystal Palace - West Ham 1-3Chelsea - Leicester 2-0Everton - Arsenal 2-2

thumbnail:

Op de eerste speeldag in de Bundesliga heeft Borussia Mönchengladbach 1-1 gelijk gespeeld tegen Stuttgart. Schalke 04 liet zaterdag meteen een steek laten vallen. De club uit Gelsenkirchen ging met 2-1 onderuit op het veld van Hannover 96, de ex-club van Sebastien Pocognoli. Vrijdag opende Bayern de competitie met een 2-1 zege tegen het Wolfsburg van Kevin De Bruyne en Junior Malanda.

Bij Mönchengladbach begon Thorgan Hazard op de bank. De Belg zag pas na de pauze een doelpunt vallen. Alexandru Maxim zette de bezoekers uit Stuttgart in de 51e minuut op een 0-1 voorsprong. Goed 20 minuten voor tijd mocht Hazard invallen. In zijn eerste optreden kon de Belgische Gouden Schoen tot twee keer toe de keeper van Stuttgart aan het werk zetten. Twee minuten voor affluiten zorgde Christoph Kramer voor de gelijkmaker, waardoor M'Gladbach een start in mineur vermeed.

Nederlaag Schalke

Schalke 04 kwam in Hannover nog wel op voorsprong. Amper twee minuten na de rust opende Klaas-Jan Huntelaar de score: 0-1. Drie dolle minuten bezorgden Hannover 96 echter de drie punten. Edgar Prib maakte na 67 minuten de gelijkmaker. Drie minuten later was Prib de man van de assist. Joselu scoorde de 2-1 en bezorgde de thuisploeg zo een stuntzege.

Bayern klopt Wolfsburg door misser Malanda

Gisteren openden Bayern en Wolfsburg de debatten in de Bundesliga. Voor de aftrap was er ruime aandacht voor de WK-triomf van afgelopen zomer, maar die show werd niet voortgezet op het veld in de eerste helft. Bayern begon sloom aan de wedstrijd, en de weinige kansen voor de thuisploeg werden gepareerd door een sterke Wolfsburg-doelman Max Grün. Maar naarmate de eerste helft vorderde monopoliseerde Bayern meer en meer het balbezit, Wolfsburg moest alle zeilen bijzetten maar uiteindelijk moest het toch nog voor rust het hoofd buigen: Arjen Robben kapte met een fraaie beweging Luiz Gustavo uit en kon voorzetten. Voor het doel stond Thomas Müller klaar, die met zijn rechter de 1-0 tegen de netten trapte.

Ook na rust was Arjen Robben de gevaarlijkste speler op het veld. Al in de eerste minuut van de tweede helft ging de Nederlander er na een balrecuperatie aan de middellijn als een haas vandoor. Na fraai en snel samenspel kwam Robben aan het Wolfsburg-doel opnieuw in balbezit en rondde ditmaal zelf af met een prachtige krul: 2-0. De wedstrijd leek gespeeld, maar Wolfsburg begon nu pas bevrijd te spelen. De jacht op een aansluitingstrefffer werd ook snel bekroond toen Olic (ex-Bayern) de wederoptredende Badstuber vijf minuten later ter plekke liet en de 2-1 vanop grote afstand via de onderkant van de lat voorbij Neuer ramde.

De rest van de tweede helft was een maat voor niets, tot invaller Junior Malanda plots alleen voor Neuer stond, maar het leer eerst via de doelman onbegrijpelijk tegen de lat trapte, en vervolgens ook de rebound op onbegrijpelijke wijze niet in doel kreeg. Bayern-invaller Rode leek het deksel op de neus van Wolfsburg te drukken, maar zijn doelpunt werd onterecht afgekeurd voor buitenspel. Bayern haalde het uiteindelijk makkelijk en gaat meteen aan de leiding in de Bundesliga.

Mönchengladbach - Stuttgart 1-1

Bekijk hier het volledige klassement in de Bundesliga!

Courtois redt Chelsea met supersave

© Vine

Chelsea had het niet onder de markt met promovendus Leicester, de ploeg van Ritchie De Laet. De bezoekers kregen op Stamford Bridge na een klein uur zelfs dé kans op de 0-1. David Nugent mocht alleen op Thibaut Courtois af. Onze nationale doelman pakte echter uit met een geweldige redding!

Vetokele redt Charlton in blessuretijd

© Twitter

Bob Peeters is met Charlton leider af in de Engelse tweede klasse. Charlton kwam op de vierde speeldag niet verder dan een 1-1 gelijkspel op het veld van Huddersfield.

Vijf minuten in de tweede helft kwam Huddersfield op een 1-0 voorsprong. Nakhi Wells was de doelpuntenmaker. Charlton leek lang op een eerste nederlaag maar Igor Vetokele redde een punt voor zijn club in de 92e minuut.

Bij Charlton stond ook Yoni Buyens in de basis, Franck Moussa viel in. Bob Peeters zakt met zijn club naar plek vijf met acht punten. Nottingham Forrest is de nieuwe leider met tien punten.

EREDIVISIE. PSV wint kraker in Amsterdam

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail: null

Op de derde speeldag in de Eredivisie heeft PSV de kraker tegen landskampioen Ajax gewonnen. Het werd 1-3 in Amsterdam. Ook Feyenoord en Vitesse verloren. Feyenoord ging thuis met 1-2 onderuit tegen Utrecht. Vitesse verloor met 2-1 op het veld van PEC Zwolle.

Ajax kwam al na een kwartier op voorsprong in de eigen Amsterdam ArenA. Anwar El Ghazi zorgde voor de 1-0. Daarna namen de bezoekers uit Eindhoven echter over. Memphis Depay zette in de 52e minuut de bordjes gelijk. Luciano Narsingh scoorde tien minuten later de 1-2 en vijf minuten voor tijd gaf Florian Jozefzoon Ajax de doodsteek. PSV start zo met negen op negen.

Feyenoord en Vitesse onderuit

Feyenoord kwam nog wel 1-0 voor. Na goed een halfuur scoorde Mitchell te Vrede. Vlak voor rust zette Nacer Barazite de bordjes gelijk. Ruim een kwartier voor tijd schonk Rodney Antwi de bezoekers uit Utrecht de drie punten. De Rotterdammers puren zo slechts vier punten uit drie matchen.

Ook Vitesse kwam op voorsprong. Davy Pröpper opende na 24 minuten de score in Zwolle. Na rust sloeg PEC echter toe. Maikel van der Worff scoorde na goed een uur de gelijkmaker. Vijf minuten voor affluiten zette Stef Nijland de 2-1 op het bord, waardoor Zwolle een knappe negen op negen haalt. Vitesse is in crisis met amper één punt.

Zeven Belgen op zaterdag

Robbie Haemhouts, Jonas Heymants en broers Dries en Stijn Wuytens stonden in de basis bij Willem II tegen het AZ van neef Jan Wuytens. Willem II won met duidelijke 3-0 cijfers en behaalde zo de eerste overwinning van het seizoen. Stijn Wuytens en Robbie Haemhouts waren de enige twee Belgen die de 90 minuten niet vol maakten.

Bij Heerenveen, dat 2-0 won van Excelsior, stond Stefano Marzo de hele wedstrijd op het veld. Marvin Peersman speelde met promovendus FC Dordrecht 0-0 gelijk op het veld van Go Ahaed Eagles.

Uitslagen

Vrijdag

Heracles - Cambuur 0-1

Zaterdag

Willem II - AZ 3-0Heerenveen - Excelsior 2-0Go Ahead Eagles - Dordrecht 0-0

Zondag

PEC Zwolle - Vitesse 2-1NAC - Twente 1-1ADO - Groningen 3-0Feyenoord - Utrecht 1-2Ajax - PSV 1-3

Bekijk hier de stand in de Eredivisie.

Manchester United geraakt niet voorbij Sunderland

© Belga

Ook op de tweede speeldag in de Premier League heeft het Manchester United van Louis Van Gaal niet kunnen winnen. ManU kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Sunderland. Adnan Januzaj viel in bij de bezoekers.