Kortrijk genekt door rode kaart, Mechelen profiteert

© Belga

Door een 2-1-zege tegen KV Kortrijk houdt KV Mechelen de kansen gaaf in Play-off 2. In het begin van de tweede helft maakte Santini 2-1 vanop strafschop. De bezoekers stonden al na 23 minuten met tien man na een lichte rode kaart. De thuisploeg kwam al snel op 2-0 en verder dan de eerredder vanop de stip kwam KVK niet meer.

vermi

Play-off 1, 2A/B en 3 Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De bezoekers uit Kortrijk eisten het balbezit op maar nog voor de eerste kans van de partij werden ze al tot tien man herleid. Een uitschuivende Klaasen kreeg een directe rode kaart. Tegen tien Kortrijkzanen nam KVM het heft in handen en even later maakte Trajkovski de 1-0 na voorbereidend werk van Cordaro. Bateau verdubbelde de score na een hoekschop.

In het begin van de tweede helft maakte Santini 2-1 vanop strafschop. KVK geloofde in haar kansen maar kansen bleven achterwege. KV Mechelen dreigde nog via Trajkovski en Cordaro maar Malinwa kon niet meer scoren. Twee goals van Trajkovski werden terecht afgekeurd.

In de stand van groep B heeft KV Mechelen nu zes punten, eentje minder dan KV Kortrijk. Charleroi voert de stand aan met 10 punten. Alles blijft nog mogelijk in deze poule.

Belangrijkste fases:

13' Robert Klaasen glijdt uit en neemt Vandam mee in zijn val. Voldoende voor de scheidsrechter om rood te tonen. Toch wel een strenge beslissing.22' Obradovic zet zich door en valt over het been van Santini. Trajkovski draait de bal over de muur maar het leer zoeft een half metertje over.27' Voorzet van Cordaro en de goed gevolgde Trajkovski duikt op achter de rug van Oussalah en prikt de 1-0 tegen de touwen.33' Sheldon Bateau is bij de zaak na een hoekschop en duwt het leer voorbij doelman Clepkens: 2-0.38' Cordaro zet Oussalah in de wind en zet dan strak voor. Junker komt een voetje te laat om de 3-0 te maken.48' De Witte knalt de bal nogal onhandig tegen de handen van Bateau in de zestien. Strafschop voor de bezoekers. Santini mist niet en knalt de elfmeter feilloos tegen de netten. De vijftiende treffer van de Kroaat.58' Trajkovski wordt diep gestuurd maar zijn schot wordt gekeerd door doelman Clepkens.59' Scoren is toch zo moeilijk voor Mads Junker. De Deen krijgt de bal op een schoteltje aangeboden van Cordaro maar hij krijgt het leer niet tussen de palen.65' Slecht uitkomen van doelman Clepkens en Trajkovski lobt het leer over de doelman. Verdediger Martin kopt het gevaar op de doellijn weg.82' Kosanovic krult de bal in het pak. Coulibaly kopt het gevaar weg. In de herneming komt de bal voor de voet van Obradovic. Clepkens keert het schot in twee tijden.84' Trajkovski wordt vrijgespeeld op de rand van de zestien en knalt de bal binnen. De Macedoniër stond echter een voetje buitenspel.85' Opnieuw een goal van Trajkovski maar opnieuw stond de middenvelder randje buitenspel. Zo gaat het feestje niet door voor de thuisploeg.Opmerkelijk: Ref Loeman beleefde niet zijn prettigste avond op KV Mechelen. Na de discutabele rode kaart voor Klaasen had hij het moeilijk om de wedstrijd onder controle te houden.Bij KV Kortrijk was de 45-jarige keeperstrainer Patrick Deman de tweede doelman.

Alles over deze wedstrijd op Sportwereld.be