© Patrick Hattori

© Patrick Hattori

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Woonpunt transformeert krotten tot nieuwbouw in Nekkerspoelstraat

In de Nekkerspoelstraat werd maandag een nieuwbouw van Woonpunt Mechelen ingehuldigd. Enkele ‘krotten’ werden er door de sociale woonmaatschappij afgebroken en vervangen door negen nieuwe appartementen.

Marijn Sillis

De leegstaande huizen aan het einde van de Nekkerspoelstraat, tegenover de winkelketens aan Pasbrug, werden enkele jaren geleden al door Woonpunt opgekocht. Sinds deze zomer hebben de eerste nieuwe bewoners hun intrek gedaan in de nieuwe, moderne woonblok. Van de negen appartementen zijn er ondertussen al acht verhuurd.

De nieuwbouw werd gisterenmiddag ingehuldigd door schepen van wonen Greet Geypen (Open Vld), voorzitter van Woonpunt Alexander Vandersmissen, en ook schepenen Marc Hendrickx (N-VA) en Björn Siffer (Groen) “Als stadsbestuur zijn we vooral blij met de keuze voor Nekkerspoel”, vertelt Greet Geypen (Open Vld). “We willen echt inzetten op deze wijk, die dichtbij het stadscentrum gelegen is, en ze op verschillende manieren nieuwe impulsen geven. Het is goed dat Woonpunt voor de uitbreiding van de nieuwbouw niet voor een aparte locatie gekozen heeft, maar ze wel in de straat zelf heeft neergezet.”

De totale nieuwbouw kostte bijna 1,3 miljoen euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER