© Photo News

Roel Vanderstukken: “Ik was bang dat ik mijn zoontje niet graag zou zien”

De ‘Familie’-acteur Roel Vanderstukken is heel gelukkig met de komst van zijn zoontje Ramses (2,5 maanden). Toch liep het in het begin een beetje stroef. Zoon Toots (4) gedroeg zich opstandig en Roel zelf voelde niet meteen een klik met zijn tweede kind. “Ik was bang dat ik Ramses niet graag zou zien”, zegt de acteur in Story.

nadb

“Ramses stelt het heel goed”, zegt Roel Vanderstukken in het weekblad. “Het is een rustig manneke. Hij kijkt wel vaak nors, waardoor veel mensen zeggen dat hij op mij lijkt.”

Teleurgesteld

Toch had Vanderstukken de tweede keer als papa een ander gevoel. “De eerste dagen na de geboorte van Ramses was ik wat teleurgesteld omdat ik enorm uitkeek naar die roze wolk, de geweldige euforie die weken blijft duren, maar die was er gewoon niet. Ik was bang dat ik Ramses niet graag zou zien, maar zodra Anne-Sophie met ons zoontje naar huis kwam, was die klik er gelukkig wel.”

Koning te rijk

Ook hun eerste zoontje Toots (4) had wat moeite met de komst van een nieuw kindje. “Hij kon amper wachten om Ramses te zien, hij stond de hele tijd rond te springen in het ziekenhuis. En toen hij eindelijk zijn kleine broer in zijn armen mocht houden, straalde hij ongelooflijk. Maar toen Ramses naar huis kwam, kreeg hij het wel moeilijk. Plots voelde Toots dat hij niet meer alleen de koning te rijk was. Hij ging zich anders gedragen om de aandacht op te eisen. Die flinke, welgemanierde jongen was ineens helemaal anders, en hij kon venijnig uit de hoek komen. Het was voor alle duidelijkheid geen reactie tegen zijn broer, maar hij wilde gewoon zijn eigen wereld veiligstellen en opnieuw zijn grenzen aftasten.”

Gelukkig heeft die periode niet lang geduurd, zegt Vanderstukken. “Nu is hij weer heel blij met zijn broer. Toots heeft de neiging om hem voortdurend vast te pakken, maar hij beseft niet dat Ramses nog heel fragiel is. Dus soms zitten we daar wel met een bang hartje. Maar hij zorgt heel goed voor zijn broer.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER