© Stefaan Van Hul

Maaike De Rudder (21) legt eed af als schepen

Maaike De Rudder (21, CD&V), kleindochter van ereburgemeester Willy De Rudder en ereschepen Pieter-Jan Coucke, legt donderdag de eed af als nieuwe schepen. Ze krijgt de bevoegdheden Jeugd, Onderwijs en Financiën.

GVDV

“Die taken sluiten aan bij mijn leeftijd, hobby’s en studies. Mijn gebrek aan ervaring mag geen probleem vormen. Ik zit nog maar anderhalf jaar in de gemeenteraad, maar ik heb geen schrik om mijn schepenambt op te nemen. Omdat ik nog thuis woon, kan ik voldoende tijd vrijmaken. Ik kan rekenen op de steun van mijn opa’s Willy De Rudder en Pieter-Jan Coucke. Zij hebben tonnen ervaring in de gemeentepolitiek.”

De Rudder volgt Nathalie Verelst op, die eind juni onverwacht ontslag nam. Begin januari komt er nog een stoelendans. Dan wordt Chris Lippens (CD&V) opvolger van partijgenoot Remi Audenaert als burgemeester. Audenaert wordt dan voorzitter van de gemeenteraad. Als schepen wordt Lippens opgevolgd door Harry De Wolf (57), uitbater van taverne De Koerier. Die krijgt Sport, Lokale Economie, Gebouwen en Groen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER