© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Koffie, bier, wijn en gebak bij start van nieuwe sporthal Hagelkruis

In het Hagelkruispark tussen de atletiekpiste en het zwembad wordt een nieuwe sporthal gebouwd. Momenteel voert de aannemer grondwerken uit en in oktober gaat de bouw van start. In plaats van een eerste steen te metselen werd zaterdag een taart met de beeltenis van de sporthal in marsepein aangesneden.

Marc Wouters

“De wijk en het park Hagelkruis dank zijn naam aan een mirakel in de 14de of 15de eeuw. Vandaag staan we voor een nieuw mirakel”, zei districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA) bij de start van een nieuwe sporthal in park Hagelkruis.

De nieuwe sporthal komt er op vraag van de dans-en turnkring Deugd en Moed. Met bijna 600 leden is Deugd en Moed een van de grootste gymclubs van de provincie. In de nieuwbouw krijgt de turnkring een eigen hal en kleedkamers. Ook atletiekclub AC Break en voetbalclub FC Vaso nemen deel aan het project.

Het wordt een lage energiegebouw, wat betekent dat het zeer goed geïsoleerd is en energiezuinig zal zijn. De bouwwerken zullen als alles volgens plan verloopt in december 2017 worden in gebruik genomen.

Lees het hele verhaal maandag in Gazet van Antwerpen - editie Stad

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER