Charleroi pakt drie punten tegen slordig Oostende

Charleroi heeft met 2-1 gewonnen van KV Oostende op de achtste speeldag van de Jupiler Pro League. De Karolo’s waren sterker, maar leken de zege uit handen te moeten geven door een domme penaltyovertreding van Clinton Mata in de slotfase. Een late goal van Chris Bedia besliste de match echter alsnog in het voordeel van Charleroi, dat naar een gedeelde tweede plek klimt. Bekijk de beelden vanaf 23u op Sportwereld.be.

wic

De Zebra’s begonnen aarzelend aan de wedstrijd, maar namen al snel het commando over van Oostende, dat een slordige partij speelde. In een gesloten match duurde het tot de 37ste minuut vooraleer de eerste echt grote kans uit de lucht viel. Damien Marcq verstuurde een heerlijke pass door het hart van de Oostendse defensie, Mamadou Fall bleef alleen voor Silvio Proto koelbloedig en prikte de bal in het hoekje: 1-0.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Charleroi

KV Oostende

Ook in de tweede helft bleven de Karolo’s de betere ploeg. Benavente had de dubbele voorsprong aan de voet toen de Oostendse verdediging zich verkeek op een lange bal, Silvio Proto had een goede voetreflex in huis. Even later verschalkte Adam Marusic ei zo na diezelfde Proto, die nog eens pal stond. Ook invaller Bakar kreeg nog een aardige kans, maar hij miste zijn schot compleet.

Nog twee goals in dolle slotfase

De thuisploeg leek in het slot echter het deksel op de neus te zullen krijgen. Clinton Mata beging een domme penaltyovertreding en Knowledge Musona trapte de strafschop hoog in het doel. Een minuut later stond het zowaar bij 1-2: Franck Berrier gaf een knappe pass voor Musona, maar die kon in de zestien niet op de been blijven. Naar de overkant dan maar, waar ook Charleroi nog voluit voor de zege ging en deze keer wèl kon afwerken. Chris Bedia kreeg een voorzet voor de voeten en klopte Proto met een subtiele chip: 2-1, over de hele match toch een verdiende zege voor de troepen van Felice Mazzu.

Door de zege klimt Charleroi naar een gedeelde tweede plaats in het klassement, waar het gelijkstaat met Anderlecht en AA Gent. Oostende zakt naar de zesde plek.